Solliciteren wordt swipen: Tilburgse app OTSO verovert de wereld

22 juni 2015 om 19:34
nl
Solliciteren op je smartphone, het kan dankzij een nieuwe app die is bedacht door de Tilburgse ondernemer Bart Naber (23). OTSO lijkt op het razend populaire Tinder. Alleen blijft de 'match' tussen bedrijven en werkzoekenden natuurlijk wel puur zakelijk.
Geschreven door

Volgens Bart Naber gaat zijn app de toekomst van het solliciteren voorgoed veranderen: "De app is nu twee dagen in de lucht en we hebben al tientallen matches. Grote bedrijven als Fuji, Interpolis en de Rabobank zijn al gestrikt."
Hoe werkt het?OTSO werkt als volgt: werkzoekenden maken een account aan met een profiel waarin ze zichzelf presenteren. Vervolgens kun je swipen langs verschillende vacatures die in je profiel passen. Als je een droombaan hebt gevonden, swipe je naar rechts voor OK. De werkgever ziet dat meteen. Blijkt de liefde wederzijds dan heb je je baan te pakken.
Naber kwam op het idee voor zijn app tijdens een stage bij een wervings- en selectiebureau. "Ik zag dat binnen acht seconde cv's worden gescreend en dat sollicitatiebrieven niet meer worden gelezen. Tinder was al populair en zodoende bedacht ik een soortgelijke snelle manier om werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact te brengen", aldus de jonge ondernemer.
Een beetje liefde Tinder en OTSO zijn verder niet met elkaar te vergelijken, vindt hij. "Tinder is toch een beetje een vleeskeuring terwijl onze app een serieuze aangelegenheid is. Hoewel er natuurlijk ook bij OTSO aan beide kanten een vonkje moet overslaan."
De app is gratis voor werkzoekenden. Bedrijven betalen wel voor het plaatsen voor hun vacatures. Uiteindelijk hoopt Naber op een wereldwijd succes: "Het zou mooi zijn wanneer OTSO een begrip wordt zoals Twitter en Facebook." Maar voorlopig staat de Tilburger nog met beide benen op de grond. En nee, de Maserati is ook nog niet besteld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.