Gerard van Maasakkers verlaat Brabant, voor liefde: 'Maar hier heur ik thuis, waor ik ook hene gao' - Omroep Brabant
Video

Gerard van Maasakkers verlaat Brabant, voor liefde: 'Maar hier heur ik thuis, waor ik ook hene gao'

20 juni 2015 om 15:14
nl
Zanger Gerard van Maasakkers verlaat Brabant. Hij verhuist van Budel naar het Belgische Gent. Daar gaat hij samenwonen met zijn Belgische vriend Frank Cools.
Geschreven door

Van Maasakkers kreeg zaterdag veel reacties op zijn aangekondigde verhuizing. "Maar hier heur ik thuis. Waor ik ook hene gao", lacht de zanger.
Waarom hij dan toch naar Gent verhuist? "Ik vond het wel tijd een grote move te maken. En Gent is een fantastische stad. Ik woon met heel veel plezier in Budel en kan me er lekker terugtrekken. Het is er aangenaam en de mensen zijn vriendelijk, maar als je Gent hebt gezien, daar kunnen maar weinig plaatsen aan tippen."
EreburgerVan Maasakkers is een van de meest succesvolle Brabantse zangers. In 2003 ontving hij de Ad de Laatprijs voor het bevorderen van het Brabants dialect. Hij kreeg een bronzen beeld van een harmonicaspeler en een oorkonde. In datzelfde jaar kreeg hij ook de Hertog Jan van Brabant. Dit is een hoge onderscheiding, die de provincie uitreikt aan mensen die zich verdienstelijk gemaakt hebben voor de Brabantse cultuur. Hij kreeg de prijs tijdens de viering van zijn 25-jarig jubileum als artiest.
In 2009 ontving hij de prestigieuze Gouden Harp en in 2011 werd hij samen met Guus Meeuwis en dj Tiësto gekroond tot ereburger van Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.