Den Bosch en Oss officieel organisatoren Roze Zaterdag in 2017

20 juni 2015 om 18:30
nl
Den Bosch en Oss mogen voor 2017 Roze Zaterdag organiseren. Dat maakte de organisatie van de homobeweging zaterdag bekend.
Geschreven door

Roze Maandag is een jaarlijkse manifestatie van de homobeweging. Dit jaar mag Maastricht zich de gastheer noemen, een jaar nadat Eindhoven het evenement mocht houden. De Limburgse hoofdstad viert Roze Zaterdag deze zaterdag.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=pW3S9yZ99CI]
'Steden betrekken regio bij Roze Jaar'Tijdens Roze Zaterdag in Maastricht maakte de organisatie bekend dat Den Bosch en Oss de eer hebben om in 2017 het evenement te houden. Dat gebeurt een jaar nadat Amsterdam de gastheer is.
Lees ook: Homo-evenement Roze Zaterdag in 2017 mogelijk naar Den Bosch en Oss
Den Bosch en Oss mogen het evenement houden, omdat ze met het idee kwamen om een wedstrijd te houden op lokale basisscholen. "Ook het feit dat beide steden nadrukkelijk de regio willen betrekken bij het Roze Jaar werd zeer gewaardeerd."
'Vieren van diversiteit'Het thema van 2017 is 'Roze Zaterdag voor jou'. "In 2017 eindigt voor 's-Hertogenbosch en Oss de periode waarin zij Koplopergemeente en Regenboogstad waren. Een mooi moment om de diversiteit in het leven met elkaar te vieren."
[Tweet:body:https://twitter.com/ericlogister/status/612271989210923008]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.