Video

Roosendaler Moreno Hofland wint etappe in Ster ZLM Toer: tweede zege van het jaar voor LottoNL-Jumbo

20 juni 2015 om 21:22 • Aangepast 21 november 2020 om 17:43
nl
De Roosendaler Moreno Hofland heeft de vierde etappe in de Ster ZLM Toer gewonnen. In een sprint bergop wist de Nederlander het peloton zaterdag voor te blijven. De renner boekte op de stuwdam La Gileppe de tweede zege van het jaar voor zijn ploeg LottoNL-Jumbo.
Profielfoto van
Geschreven door

Opnieuw redde een kopgroep het niet in de Nederlands-Belgische rittenkoers. Zes renners kozen het hazenpad op het heuvelachtige parcours door de Belgische Ardennen. In dit groepje zat de Belg Rob Peeters, die aan zijn avontuur wel de bergtrui overhield. Ruim voor de finish had het peloton echter de kopgroep alweer ingerekend.
Over de stuwdamDe Belg Nicolas Maes en de Nederlander Rob Ruijgh probeerden het vervolgens nog wel op de plaatselijke rondes rond en over de stuwdam. Tegelijk losten uit het peloton verschillende groepjes en renners. De poging van het duo strandde op een kilometer voor de meet.
Hofland bleek uiteindelijk de snelste, toen voor de laatste keer de stuwdam bedwongen moest worden door het peloton. Hij versloeg de Belgen Yves Lampaert en Zico Waeytens. De Duitse klassementsleider Andr‚ Greipel werd tiende en blijft leider in de ronde met nog één rit te gaan op zondag.

Wachten op privacy instellingen...

Succes HoflandHofland boekte zijn tweede seizoenszege en is daarmee nog altijd de enige renner van de Nederlandse LottoNL-Jumboploeg die gewonnen heeft in deze jaargang. Vrijdag was Hofland er al dichtbij, maar versloeg Greipel hem met een banddikte op de streep.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.