Hockeysters verpletteren Frankrijk in World League met 11-0: drie treffers van Maartje Paumen

20 juni 2015 om 19:43
nl
De Nederlandse hockeysters zijn de World League in België begonnen met een dikke zege op Frankrijk. Oranje versloeg de in allerhaast bijeengeroepen Françaises, die op het laatste moment Azerbeidzjan vervingen, zaterdag in Brasschaat met liefst 11-0.
Geschreven door

Aanvoerster Maartje Paumen en Lidewij Welten maakten ieder drie treffers. Kelly Jonker scoorde tweemaal. De andere goals waren van Maria Verschoor, die na negen minuten als eerste succes had, Caia van Maasakker en Ellen Hoog. Bij rust leidde de ploeg van bondscoach Sjoerd Marijne al met 6-0.
Dat het oefenpotje prijsschieten zou worden, was eigenlijk al op voorhand duidelijk. De Franse trainer Steven Colledge kreeg deze week pas het verzoek een selectie op te trommelen.
TentamenHij vond onder anderen Demi Lefranc, die vorige week met de A-meisjes van HDM Nederlands kampioen werd, en Fiona Dalhuijsen bereid mee te doen. De laatste, speelster van het uit de eerste klasse gedegradeerde Strawberries in Velsen, moet tussendoor nog wel even naar huis om tentamen te doen.
Dat Frankrijk niet de enige zwakke zuster is in het gezelschap, bewees Nieuw-Zeeland al meteen op de openingsdag. De 'Black Sticks' maakten gehakt van Polen: 12-0.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.