Video

Hartverwarmend! Whitney (8) fietst door Breda en zamelt geld in voor NAC: 'Club zit in mijn hart'

20 juni 2015 om 20:58
nl
'He, he he he, hup NAC, hup NAC', zingen Whitney van Gool en haar vader vrolijk als ze door de straten van Breda fietsen. De aanhanger waar het achtjarige meisje op fietst is versierd met zwart en geel crêpepapier, achterop wimpelt trots een NAC-vlag. Het duo fietste zaterdag door Breda om geld in te zamelen voor de gedegradeerde club.
Geschreven door

In een filmpje op Facebook riep Whitney afgelopen week iedereen op om haar te sponsoren tijdens haar fietstocht. Het opgehaalde geld brengt ze naar de stichting Samen voor NAC. Dit initiatief biedt supporters de mogelijkheid hun geld te doneren aan de club die vanaf volgend seizoen in de Jupiler League speelt.
'NAC zit gewoon in m'n hart'De kleine Whitney is fan geworden van NAC door haar vader. "Die nam eerst altijd z'n zoon mee naar het stadion en nu mag ik ook mee. Zo ben ik fan geworden", vertelt ze. Voor haar inzamelactie heeft ze speciaal een shirt van de club aangetrokken en haar NAC-pet opgezet. Een echte fan is ze wel. "Ik vind NAC heel erg goed en weet je wat het is, NAC zit gewoon in m'n hart."
Een idee wat er met haar geld kan worden gedaan, heeft ze ook al. "Ik wil nieuwe spelers voor NAC kopen zodat ze volgend jaar weer in de eredivisie spelen", vertelt ze stellig.
Supporters zijn enthousiastDe supporters waarbij de achtjarige langs komt reageren heel positief. Wanneer Whitney haar pet van haar hoofd pakt om mee rond te gaan, geven ze graag een paar euro. "Ik denk dat ik al meer dan tweehonderd euro heb opgehaald", vertelt een stralende Whitney halverwege de middag.
Dag eindigt met een verrassingDe jonge actievoerder eindigde haar tocht bij haar favoriete plek in de stad, het NAC-stadion. Onder luid applaus van de NAC-fans die naar het stadion zijn gekomen, arriveert ze op haar eindpunt. Daar wacht een verrassing voor haar. Uit de handen van organisatoren van Samen voor NAC, Maarten Akkermans en Edwin van Elewout, ontvangt het meisje een tegoedbon voor een gesigneerd shirt van de club.
Een totaal bedrag van wat ze opgehaald heeft, kan Whitney nog niet geven. Ze wil namelijk nog meer acties gaan organiseren om geld in te zamelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.