Geen azc in Groot Bijstervelt in Oirschot: klooster te koop

20 juni 2015 om 21:11
nl
Er komt geen asielzoekerscentrum in voormalig klooster Groot Bijstervelt in Oirschot. Het klooster komt te koop te staan, maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wordt niet uitgenodigd om een bod uit te brengen.
Geschreven door

Het college van Oirschot laat dat weten in een brief aan de raad. De gemeente heeft een aantal veelbelovende plannen gehoord voor het voormalig klooster. Daarnaast vindt de gemeente dat er te weinig draagvlak is voor het plan van het COA om er een asielzoekerscentrum van te maken.
Eind mei werd tijdens een informatiebijeenkomst al flink geprotesteerd tegen de komst van een mogelijk azc.
Snel verkopenHet college wil dat de verkoop snel rond is. Voor het einde van dit jaar moet er een deal gesloten zijn. De gemeente wil wel dat er een goede maatschappelijke bestemming voor het gebouw komt, die past in de geest van de paters die er voorheen woonden. Ook moet de monumentale waarde van het klooster en het park behouden blijven.
Opvallende initiatieven voor Groot Bijsterveld zijn een zorgkasteel, waar ouderen die hulp nodig hebben in de watten worden gelegd, en een groepsaccommodatie voor toeristen. Verder zijn er veel plannen bedacht om woningen te maken van het klooster.
De verkoopprijs is tenminste twee miljoen euro. De raad bespreekt 30 juni of de plannen van het college door kunnen gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.