Echtpaar uit Made dat aan dood ontsnapte bij busongeluk Portugal, weer terug in Nederland

20 juni 2015 om 22:18
nl
Het echtpaar uit Made dat deze week in de verongelukte bus zat in Portugal, is weer terug in Nederland. Dat bevestigt familielid Kim Domenie aan Omroep Brabant. Wim Domenie raakte lichtgewond bij het ongeluk, zijn vriendin Diny was er slechter aan toe.
Geschreven door

Zaterdag vlogen twee Nederlandse toeristen die in Portugal gewond raakten, terug naar Nederland. Dat gebeurde in een klein ambulancevliegtuig. Het vliegtuig landde aan het einde van de middag op Eindhoven Airport. De gewonden zijn vanaf het vliegveld meteen naar het ziekenhuis vervoerd.
Wim Domenie en zijn vriendin Diny ontsnapten woensdagnacht aan de dood in Portugal. Ze zaten in de bus die kort na middernacht verongelukte op een snelweg in de Algarve.
ZIE OOK: Echtpaar uit Made ontsnapt aan dood bij fataal busongeluk Portugal: ‘Heb de dood in de ogen gekeken'
Lichamen naar NederlandEr liggen nu nog drie gewonden in het ziekenhuis in Portugal. Wanneer zij weer terugkomen, is nog niet duidelijk; dat hangt volgens de SOS-woordvoerder af van de inschatting van hun artsen.
De lichamen van de vier mensen die omkwamen bij het ongeluk, komen begin volgende week terug naar ons land.
Te hard gereden?De bus met meer dan dertig Nederlandse vakantiegangers raakte woensdagavond laat van de weg op de A22 tussen de luchthaven van Faro en de badplaats Portimao. De chauffeur, een 53-jarige Portugees, reed volgens inzittenden te hard, anderen zeggen dat hij onwel werd achter het stuur.
Familieleden van slachtoffers van het busongeluk in de Algarve waren vrijdag de hele dag in het ziekenhuis in Faro. Ze krijgen ondersteuning van het hulpteam van SOS International. Het team is in Portugal om te helpen met de meest uiteenlopende zaken.
Hulp in ziekenhuisDe leden, specialisten, zijn niet alleen in het ziekenhuis. Zo is er een psycholoog waar de inzittenden die nu nog in hotels zitten mee kunnen praten over wat ze hebben meegemaakt. Een ander houdt zich bezig met de papierwinkel.
Hij verzamelt gegevens om die correct te kunnen doorgeven aan bijvoorbeeld verzekeraars, die een belangrijke rol hebben na een ongeluk als dit. Twee artsen onderhouden contact met hun Portugese collega's over de toestand van de gewonden. Ook kijken zij of de slachtoffers misschien naar Nederland kunnen worden gebracht en wat de beste manier is.
Een uitvaartverzorger is ook aanwezig. Die praat met de Portugese autoriteiten over de repatriëring van de vier overledenen. Ook daarvoor zijn de nodige formaliteiten noodzakelijk.[YouTube:body:https://youtu.be/aGPQ6n_IQ9w]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.