Zwaarbewapende agenten bij loods van ‘bedreiger’ in Hulten: schot in zaak vermoorde Freddy Jansen

21 juni 2015 om 00:25 • Aangepast 25 april 2020 om 05:10
nl
Een speciaal team van politie en justitie kamde zaterdagavond een berucht bedrijfspand aan de Hulteneindsestraat in Hulten uit in het kader van het onderzoek naar de moord op Freddy Jansen (51) uit Valkenswaard. Dat bevestigde een politiewoordvoerder aan Omroep Brabant. Er stonden zwaarbewapende agenten met mitrailleurs rondom de loods.
Geschreven door

De eigenaar van het bedrijfspand is de man die eerder werd opgepakt nadat hij burgemeester Jan Boelhouwer van de gemeente Gilze en Rijen met de dood had bedreigd, bevestigt een betrouwbare bron aan Omroep Brabant. De politie wil niet bevestigen of deze twee zaken met elkaar te maken hebben. De technische recherche is vermoedelijk de komende nacht bezig met het grote onderzoek.
ZIE OOK: 'Criminelen dreigen de baas te worden in Brabant', burgemeesters luiden opnieuw noodklok
WietkwekerijenIn het verleden was in het pand 'Hulteneindsestraat 14' het bedrijf Broeders Auto's en Motoren gevestigd. Tweemaal is daar een wietkwekerij aangetroffen. In januari 2013 werd er een wietkwekerij met zeshonderd planten ontdekt. In december 2011 werd het gebouw ook al ontruimd. Toen stonden er bijna tweeduizend hennepplanten. Het pand werd op last van burgemeester Boelhouwer gesloten.
Over het onderzoek dat momenteel plaatsvindt doet de politie geen uitspraken. Freddy Jansen, een bekende van motorclub No Surrender, was een maand vermist toen zijn lichaam op 4 juni in het Markkanaal in Den Hout werd gevonden. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Jansen was geen onbekende in het criminele circuit.[Tweet:body:https://twitter.com/mickvanwely/status/612351102877597696]
'We zijn er kapot van'De doodsoorzaak van Freddy is nog altijd onduidelijk en ook bekenden van hem zitten nog vol vragen. “Natuurlijk werden we ongerust toen hij vermist raakte, maar met deze uitkomst hield niemand van ons rekening. We zijn er kapot van. Freddy zou volgende week 52 worden”, vertelde iemand die dichtbij Freddy staat aan Omroep Brabant.
De 65-jarige man die burgemeester Boelhouwer bedreigde, moest afgelopen week voor de politierechter verschijnen. Hij zou in maart tegen de burgervader hebben gezegd dat hij met kalasjnikovs en handgranaten naar het gemeentehuis zou gaan en hem neer zou schieten. In zijn loods werden kort na de bedreiging zware wapens gevonden.
Ondermijning gezagBoelhouwer en Jan Hamming (Heusden) waarschuwden in maart voor de toenemende ondermijning van het gezag door criminelen. Zij zouden er steeds beter in slagen hun belangen in de 'bovenwereld' te behartigen. Omroep Brabant bracht het bericht naar buiten dat de aanpak van georganiseerde misdaad in Brabant een puinhoop is door falende instanties. [YouTube:body:https://youtu.be/aB2Ckmgcpuo][Tweet:https://twitter.com/Ropj/status/612375857718521856][Tweet:https://twitter.com/JeroenStuve/status/612373652051505152]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.