Sport zondag: Remmers en Stiekema naar WK beachvolleybal, Kanoër Hermans 33e in Praag

21 juni 2015 om 10:13 • Aangepast 21 november 2020 om 17:42
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor kanoër Maarten Hermans en atleet Jesper Arts, zwemster Femke Heemskerk en de beachvolleybalsters Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema.
Profielfoto van
Geschreven door

Hermans zeven seconden te traagSlalomkanoër Maarten Hermans uit Waalre is nog ver verwijderd van deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Brabander had bij de wereldbekerwedstrijden in Praag in de top acht moeten eindigen om zich rechtstreeks te plaatsen, maar slaagde daar bij lange na niet in. Hermans strandde zaterdag in de halve finales. Hij werd 33e. Hermans had ruim zeven seconden sneller moeten varen om de finale te halen. Om zich alsnog te plaatsen voor Rio moet Hermans in twee andere wereldbekerwedstrijden in de top twaalf eindigen.
Tiende plaats Arts in HeraklionJesper Arts is tijdens de Europese kampioenschappen atletiek in het Griekse Heraklion tiende geworden op de 400 meter horden. De atleet uit Liessel finishte na 51,68 seconden.
Remmers en Stiekema naar WKDaniëlle Remmers en Michelle Stiekema hebben zich geplaatst voor het WK beachvolleybal. Dat begint volgende week en wordt gehouden in Nederland. Het Tilburgse duo bereikte zaterdag in Amstelveen de kwartfinale van het laatste kwalificatietoernooi. Daardoor zijn zij niet meer in te halen door de concurrentie. Tijdens de twee eerdere kwalificatietoernooien hadden Remmers en Stiekema de concurrentie al op flinke achterstand gezet.
Stan Valckx naar CyprusOud-voetballer Stan Valckx wordt technisch manager van de Cypriotische voetbalclub Anorthosis Famagusta. ,,Het is een mooie uitdaging om in die competitie aan de slag te gaan'', zei de voormalig PSV'er zondag over zijn nieuwe functie.
Heemskerk tweede in Santa ClaraZwemster Femke Heemskerk is zondagochtend tijdens zwemwedstrijden in het Amerikaanse Santa Clara als tweede geëindigd op de 50 meter vrije slag. De zwemster van NTC Eindhoven legde de afstand af in een tijd van 24,79 seconden. Ze was vier honderdsten langzamer dan de 18-jarige Amerikaanse winnares Simone Manuel.
Mandigers sneuvelt in kwartfinaleEindhovenaar Willem Mandigers is zaterdag uitgeschakeld in de kwartfinale van het Open Engeland-dartstoernooi van de bond BDO. Mandigers verloor met 5-4 met de Schot Ross Montgomery. Naast Montgomery plaatsten ook de Engelsman Glenn Durrant en de Nederlanders Richard Veenstra en Wesley Harms zich voor de laatste vier.

Wachten op privacy instellingen...

Amerikaanse amazone wint in Rotterdam De Amerikaanse Lucy Davis heeft zondag in Rotterdam de Grote Prijs gewonnen, het hoofdnummer bij de springruiters van het CHIO. Met haar paard Barron was de amazone in de barrage niet alleen foutloos, maar vooral ook heel snel.
De Nederlanders moesten met bescheiden klasseringen genoegen nemen. Leopold van Asten werd met VDL Groep Zidane elfde, Harrie Smolders uit Lage Mierde (Emerald) eindigde als dertiende, meteen daarna kwam Maikel van der Vleuten uit Someren (VDL Groep Verdi).
Goud voor Luis León Sánchez op Europese SpelenSpanjaard Luis León Sánchez heeft de wegwedstrijd van de Europese Spelen gewonnen. Niki Terpstra was de beste Nederlander op de achtste plek. Stef Clement uit Zevenbergen viel tijdens de race uit.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.