Onderzoek in Hulten afgelopen, agenten met mitrailleurs bewaakten loods

21 juni 2015 om 17:29
nl
Het politieonderzoek bij een berucht bedrijfspand in Hulten is zondagmiddag afgelopen. Zwaarbewapende agenten bewaakten de loods. Dat deden ze vanwege onderzoek naar de moord op Freddy Jansen uit Valkenswaard. Het onderzoek zou nog de hele dag duren, maar rond drie uur werden alle schermen en tenten al afgebroken.
Geschreven door

Zondagochtend waren er nog tenminste vijf zwaarbewapende agenten met mitrailleurs bij het pand aanwezig. Ook stonden er zwarte hekken om het gebouw en stond er een container.
De politie bevestigde zaterdagavond dat het onderzoek plaatsvindt vanwege de moord op Freddy Jansen. Jansen, een bekende van motorclub No Surrender, was een maand vermist toen zijn lichaam begin juni in het Markkanaal in Den Hout werd gevonden. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.
Het Openbaar Ministerie dacht dat het onderzoek nog de hele dag zou duren, maar rond drie uur zondagmiddag is alles weer vrijgegeven. "Er was niet meer tijd nodig, het onderzoek is klaar nu", zegt het OM. Er wordt niet inhoudelijk gereageerd op de situatie. De loods wordt waarschijnlijk niet meer beveiligd. "Daar is volgens mij geen aanleiding toe."
Dreigement aan adres burgemeesterDe eigenaar van het gebouw in Hulten zou degene zijn die eerder burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen dreigde hem in het gemeentehuis neer te schieten. Dit laat een betrouwbare bron aan Omroep Brabant weten, maar de politie wil dit niet bevestigen.
Lees ook: 'Criminelen dreigen de baas te worden in Brabant', burgemeesters luiden opnieuw noodklok
In het verleden was er aan Hulteneindsestraat 14 het bedrijf Broeders Auto's en Motoren gevestigd. De afgelopen jaren trof de politie daar liefst twee keer een wietkwekerij met honderden planten aan. Burgemeester Boelhouwer liet het gebouw daarna sluiten.
Café in TurnhoutDe 65-jarige eigenaar, Jan B., was ook de gewezen uitbater van café 't Zwart Water in Turnhout. Dat gebouw ging twee jaar geleden in vlammen op. B. kwam volgens Het Nieuwsblad naar buiten gewandeld toen een uitslaande brand het café verwoestte.
Jan B. ontkende altijd het gebouw in brand te hebben gestoken. Hij was in het café om 'over containers met motoronderdelen te waken'. B. zat een tijd vast voor de brand, maar mocht na het betalen van een borgsom van 4.000 euro gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.