Justitie en politie houden kaken stijf op elkaar over onderzoek naar moord Freddy Jansen in Hulten

21 juni 2015 om 15:47
nl
Inwoners van Hulten houden hun kaken stijf op elkaar over het bedrijfspand waar de politie zaterdagavond binnenviel. Ze weigeren iets te zeggen en ook woordvoerders van politie en justitie willen niets over de zaak kwijt. De eigenaar van het bedrijfspand, Jan B., is niet onomstreden.
Geschreven door

Het is in ieder geval zeker dat de inval plaatsvond vanwege het onderzoek naar de moord op Freddy Jansen uit Valkenswaard. Zijn lichaamsdelen werden begin deze maand in een kanaal in Den Hout gevonden.
Lees ook: Vermoorde man in Den Hout is Freddy Jansen (51) uit Valkenswaard, mogelijk criminele afrekening
Vijf zwaarbewapende agenten met mitrailleurs bewaakten tot zondagmiddag het gebouw in Hulten. En dit is vreemd. Zelden treedt de politie met zware wapens op bij een onderzoek. “Het onderzoek vraagt erom dat de zwaarbewapende agenten er staan”, aldus de politie.
Opvallend voorzichtigDe politie en justitie zijn opvallend voorzichtig. Woordvoerders weigeren keer op keer inhoudelijk iets over de zaak prijs te geven. Dit sterkt het idee dat het hier niet om een kleine crimineel gaat, maar dat er veel meer speelt.
Wanneer onze verslaggevers de inwoners van Hulten aanspreken op de eigenaar van het gebouw, houden zij consequent hun mond. Zij krijgen de indruk dat de inwoners bang zijn, hoewel ze dat zelf ontkennen. Met een voorzichtige lach zeggen de inwoners dat er niets speelt.
Eén voorbijganger doet wél een boekje open. Hij verbaast zich erover dat niemand de eigenaar van ‘Hulteneindsestraat 14’ eerder 'van kant heeft gemaakt'. “Hij heeft een keer een boerderij en een café aangestoken. En een paar mensen doodgereden", aldus de inwoner van Hulten.
Hennepkwekerijen en inbraakEr gebeurde meer in het gebouw aan de Hulteneindsestraat, waar B.A.M Auto's en Motoren is gevestigd en de politie zaterdagavond binnenviel. Meerdere keren trof de politie daar hennepkwekerijen met honderden planten aan. En drie jaar geleden brak er iemand in.
De eigenaar van B.A.M. loofde een bedrag van 10.000 euro uit voor de gouden tip. Hij adverteerde daarmee ook in regionale dagbladen. "De spullen die gestolen zijn, hoef ik niet terug. Ik wil gewoon weten wie het heeft gedaan”, zei hij tegen BN DeStem. De politie zou hem toch niet komen helpen.
Man dreigde burgemeester neer te schietenDe eigenaar, Jan B., zou ook degene zijn die eerder burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen dreigde in het gemeentehuis neer te schieten. Een betrouwbare bron liet dat eerder aan Omroep Brabant weten. Officieel is dit nooit bevestigd.
Café in brandB. was ook de gewezen uitbater van café 't Zwart Water in Turnhout. Dat gebouw ging twee jaar geleden in vlammen op. Hij kwam naar verluidt naar buiten gewandeld toen een uitslaande brand het café verwoestte. Wat hij binnen deed? ‘Waken over containers met motoronderdelen’, aldus de lezing.
De 65-jarige B. werd veroordeeld voor het in brand steken van het gebouw. Hij zat een tijd vast voor de brand, maar mocht na het betalen van een borgsom van 4.000 euro gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.