André Greipel wint Ster ZLM Toer, Matthew Brammeier pakt laatste rit

21 juni 2015 om 17:22 • Aangepast 21 november 2020 om 17:42
nl
De Duitse wielrenner André Greipel heeft zondag de Ster ZLM Toer gewonnen. In de laatste etappe van Eindhoven naar Boxtel wist de topsprinter weliswaar niet te winnen, maar Greipel behield wel de voorsprong in het algemeen klassement. Roosendaler Moreno Hofland eindigde op een derde plek in het algemeen klassement.
Profielfoto van
Geschreven door

Brammeier, de renner van MTN-Qhubeka, ontsnapte tijdens de laatste plaatselijke ronde rond Boxtel en pakte in een mum van tijd ruim een minuut voorsprong. Het peloton liet zich verrassen en kon sprinten voor plek twee. Die strijd werd gewonnen door Greipel, die daarmee zijn voorsprong in het klassement zelfs nog iets uitbreidde. De Nieuw-Zeelander Greg Henderson werd derde.

Wachten op privacy instellingen...

Hofland hoopte stiekem op meer Vooraf had de Roosendaler Moreno Hofland, zeker na de etappezege van zaterdag, nog de hoop om vanaf de derde plek in het klassement een gooi te doen naar de eindzege. Daarvoor had hij echter onderweg seconden moeten pakken in de tussensprints.

Wachten op privacy instellingen...

Een kopgroep van acht man verstoorde de ambities van de renner van LottoNL-Jumbo. In de laatste 25 kilometer nam zijn ploeg nog wel het initiatief in een uiterste poging Hofland goed af te zetten voor de sprint. Toen Brammeier ertussenuit kneep, moet ook dat plan echter worden afgeschreven. Hofland eindigde uiteindelijk als twaalfde in de etappe en als derde in het eindklassement, achter Greipel en de Belg Yves Lampaert.

Wachten op privacy instellingen...

Kittel kwam er niet aan te pasDe Duitse sprinter Marcel Kittel kwam ook in de laatste etappe niet in het stuk voor. Hij kwakkelt al het hele seizoen met zijn gezondheid en moest in deze koers laten zien dat hij in de Ronde van Frankrijk, die over twee weken begint, een rol van betekenis kan spelen. Dat lukte geen enkel moment.

Wachten op privacy instellingen...

ZLM Verzekeringen blijft hoofdsponsorNa afloop van de etappe maakten Bram de Jonge, directeur ZLM Verzekeringen, en Anton Ganzeboom, voorzitter Ster ZLM Toer, bekend dat ZLM Verzekeringen ook volgend jaar hoofdsponsor blijft van de Ster ZLM Toer met tevens een optie voor 2017. Het bestaande contract liep dit jaar af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.