Hockey World League: hockeysters verslaan ook Zuid-Korea

21 juni 2015 om 17:46
De Nederlandse hockeysters hebben zondag ook hun tweede poulewedstrijd in de halvefinaleronde van de Hockey World League in Brasschaat gewonnen. Oranje versloeg Zuid-Korea met 2-1.

Eva de Goede opende de score in de vijfde minuut. Een Koreaanse treffer uit een strafcorner vier minuten later werd toegekend aan Seunga Park. Het beslissende doelpunt werd aan het begin van het vierde kwart geforceerd door Ginella Zerbo die haar Koreaanse tegenstander onder druk zette, de bal veroverde, de cirkel in dribbelde en de vrijstaande Maria Verschoor aanspeelde die kon scoren.
Bondscoach Sjoerd Marijne begon de wedstrijd zondag met hetzelfde elftal dat zaterdag met 11-0 won van Frankrijk. Oranje speelt in de poule nog tegen Japan en Italië. De eerste drie van het eindklassement in Brasschaat plaatsen zich voor Rio 2016 en voor het eindtoernooi van de HWL eind dit jaar in Argentinië.
'Het wilde even niet lukken'Een dag later bleek de nummer negen van de wereldranglijst niettemin meer dan lastig voor Oranje, dat het zichzelf in aanvallend opzicht ook niet makkelijk maakte. De ploeg van Marijne liet alleen al in de eerste helft zes strafcorners onbenut. "Ach, soms gaan ze er meteen in, nu wilde het even niet lukken", sprak Verschoor na afloop laconiek.
De speelster van Amsterdam gaf toe dat het voor de olympisch en wereldkampioen een zware wedstrijd was. "Maar ik heb ervan genoten. We wisten natuurlijk dat het een heel ander duel zou worden dan zaterdag tegen Frankrijk. Deze wedstrijd tegen Zuid-Korea vereiste een andere concentratie en een andere focus. Ik ben daarom blij dat we opnieuw de winst hebben kunnen pakken."