Tim Lips zevende in Luhmühlen, verdient 4000 euro

21 juni 2015 om 18:00
nl
Tim Lips is in de befaamde eventingwedstrijd van Luhmhlen knap zevende geworden, met een jong paard. De allroundruiter uit Breda maakte zondag met de 9-jarige ruin Bayro, die op dit niveau debuteerde, in het afsluitende springconcours geen fouten.
Geschreven door

Zijn totaal, na dressuur en cross country, bleef derhalve 43,2 strafpunten. Lips, die zaterdag in de uithoudingsproef alleen de voorgeschreven tijd iets overschreed, verdiende met zijn klassering 4000 euro.
'Genoeg ruimte voor verbetering'"Hij deed het echt super", prees Lips zijn onervaren rijdier. "In de dressuur kan het zeker nog beter en in de cross kunnen we ook harder als we samen meer ervaring hebben op dit niveau. Dus er is genoeg ruimte voor verbetering. Ik heb met Bayro nu voldaan aan de FEI kwalificatie-eis voor deelname aan de Olympische Spelen."
Het resultaat is tevens goed voor opname van deze combinatie in het olympisch kader. De Bredanaar maakt daarvan met zijn andere toppaard Keyflow NOP al deel uit. Zover is Fraser King met Nadal nog niet.
De Nieuw-Zeelander besloot onlangs voor de nationaliteit van zijn moeder te kiezen en voor Nederland te gaan rijden. Zijn Europese debuut voor Oranje in Luhmühlen werd geen succes. King gaf, na een matige dressuur, tijdens de cross op.
Klimke pakt 33 milleDe Duitse amazone Ingrid Klimke pakte met Escada JS de hoofdprijs van 33 mille. Ze bleef met 32,7 de Nieuw-Zeelandse Jonelle Price (Faerie Dianimo) één tiende voor.
Dat verschil werd al in de dressuur gemaakt. De Duitse favoriet Michael Jung (La Biosthetique-Sam) eindigde voor eigen publiek als derde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.