'We zijn geschokt!' Nabestaanden vermoorde Freddy Jansen (51) woedend op politie over inval Hulten

21 juni 2015 om 18:35
nl
De familie van Freddy Jansen (51) uit Valkenswaard is 'behoorlijk van slag' over de nieuwe ontwikkelingen in de zaak rondom de moord op hem. Politie en justitie kamden zaterdagavond een berucht bedrijfspand in Hulten uit. Dat had te maken met de vondst van Freddy Jansens lichaam begin deze maand in een kanaal in Den Hout. De nabestaanden van Freddy zeggen niet te zijn ingelicht over de nieuwe ontwikkelingen en zijn daar woest over.
Geschreven door

De politie komt maandag met een reactie op het verhaal van de familie. Volgens een woordvoerder zijn er vier familierechercheurs die de nabestaanden tijdig inlichten over nieuwe ontwikkelingen. "Zij praten met de mensen die het dichtst bij de man uit Valkenswaard stonden", aldus de politie.
Vijf zwaarbewapende agenten met mitrailleurs bewaakten tot zondagmiddag de loods in Hulten. De eigenaar van het bedrijfspand, Jan B., is niet onomstreden. Meerdere keren trof de politie hennepkwekerijen bij hem aan en hij werd veroordeeld voor het in brand steken van een café.
ZIE OOK: Inval Hulten: wie is bedreiger Jan B. (65)? Kalasjnikovs, brandstichting, wietkwekerijen en SM-kamer
'Nooit van Jan B. gehoord'De politie en justitie zijn opvallend voorzichtig. Woordvoerders geven inhoudelijk niets over de zaak prijs. Ook aan de familie niet, zo blijkt zondag. "Politie en justitie zijn totaal onzorgvuldig met deze informatie omgegaan. Ze hadden de nabestaanden van Freddy beter moeten inlichten", zegt een familielid ontdaan.
De familie noemt het 'wrang' dat zij niet van tevoren zijn gewaarschuwd. "Ik heb nog nooit van die Jan B. gehoord. Dat moet ik maar op internet lezen. Dat slaat toch nergens op? We staan volledig machteloos hierin, wij willen gewoon afscheid kunnen nemen van Freddy. Maar we weten helemaal niet wanneer het lichaam wordt vrijgegeven. Dat zullen we ook wel moeten horen van de media."
Kwaad al geschiedDe familie is van plan om contact op te nemen met politie en justitie. "Maar het kwaad is helaas al geschied. We ervaren de nieuwe ontwikkelingen als een grote schok."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.