Jeffrey Herlings gecrasht in Duitsland, maar hoopt volgende GP weer op de motor te zitten [VIDEO]

22 juni 2015 om 13:19 • Aangepast 21 november 2020 om 17:42
nl
Jeffrey Herlings is maandagochtend aan zijn gebroken sleutelbeen geopereerd in Herenthals. Er is een plaatje op de breuk gezet. Als alles naar wens verloopt kan hij binnen vijf dagen weer op de motor zitten en behoort de volgende Grand Prix, in Zweden over twee weken, tot de mogelijkheden.
Profielfoto van
Geschreven door

Herlings kwam zondagmiddag tijdens de eerste manche van de MX2-race in het Duitse Teutschenthal. De motorcrosser uit Elsendorp leek in eerste instantie zijn rit te kunnen vervolgen, maar moest vervolgens toch de strijd staken. Uiteindelijk bleek dat Herlings zijn sleutelbeen heeft gebroken.  
De leider in het WK kwam al tijdens de eerste manche hard ten val, toen een sprong op de eerste zandheuvel volledig mislukte. Herlings probeerde in eerste instantie door te rijden op zijn KTM, maar had zichtbaar veel last van zijn rechterschouder. De tweevoudig wereldkampioen in de MX2 moest al snel de strijd staken. [YouTube:body:https://youtu.be/iKr8ENCSaHM]
Geen punten voor HerlingsDat betekende dat Herlings geen punten pakte op het circuit van Teutschenthal. De winst ging naar Tim Gajser, de Sloveen die op zijn Honda de eerste manche won en in de tweede achter de Brit Max Anstie als tweede over de finish kwam. In het WK heeft Herlings desondanks nog steeds precies honderd punten voorsprong op Gajser.
Brian Bogers uit Eindhoven eindigde zondag op een negende plaats. De Eindhovenaar staat nu op een dertiende plek in het klassement om het MX2-kampioenschap.  
In de zwaarste klasse, de MXGP, ging de dagzege naar Fransman Romain Febvre. Hij is de nieuwe leider in het algemeen klassement. Glenn Coldenhoff uit Heesch eindigde als de dag als twaalfde, uiteindelijk werd hij tiende in de GP van Duitsland.
Eerder flink gevallenVorig jaar kwam Herlings hard ten val tijdens de Everts and Friends Charity Race in het Belgische Genk. De Elsendorper brak bij de crash zijn bovenbeen. Hierdoor lukte het Herlings uiteindelijk niet om zijn derde wereldtitel op rij in de MX2-klasse te behalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.