Rallysport: Piet van Hoof wint Vechtdalrally

21 juni 2015 om 14:00
nl
Piet van Hoof uit Wintelre heeft zaterdag de Vechtdalrally gewonnen. De vierde ronde van het NK Rally werd verreden rondom Hardenberg. Kampioenschapsleider Jasper van den Heuvel werd tweede. De derde plaats was eveneens voor een Brabander, Michiel Becx uit Vessem. “We hebben geen problemen gekend, daardoor konden we onze voorsprong steeds uitbouwen“, aldus Van Hoof na de wedstrijd.
Geschreven door

Na een lastige seizoensstart begint Piet van Hoof nu echt op stoom te komen. Na zijn tweede plaats in de ELE Rally kondigde navigator Max Jacobs aan dat ze in de Vechtdalrally Jasper van den Heuvel wilden verslaan. Nadat de snelle Belg Van Woensel al op het startpodium met technische problemen afhaakte was een open strijd aanstaande.
Van start tot finishBrutaal pakte Van Hoof op de eerste proef de leiding en zou deze niet meer afstaan. Mede geholpen door een paar kleine problemen bij Van den Heuvel werd de voorsprong flink uitgebouwd. Een steeds sterker acterende Michiel Becx ging op de laatste proef nog de strijd aan om de tweede plaats, maar dat liet Van den Heuvel niet toe.
“Dik tevreden. We gingen er op de laatste proef nog eens lekker voor zitten, maar volgens mij dacht Jasper dat ook”, lachte Becx.
Van Deijne snelste tweewiel aandrijverNet achter de podiumplaatsen was er ook ruimte voor Brabantse strijd. Arjen de Koning (Eindhoven) consolideerde de hele wedstrijd op plaats vier. Martin van Iersel (Biezenmortel) vocht met Antoine van Ballegooijen (Nuenen) om plaats zes waarbij Van Iersel aan het langste eind trok.
“Ik miste net wat scherpte”, verklaarde Van Ballegooijen na afloop. Kevin van Deijne (Zeeland) volgde op plaats acht met de snelste tweewiel aangedreven auto.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.