Beachduo Daan Spijkers uit Tilburg en Tim Oude Elferink naar WK

21 juni 2015 om 19:54 • Aangepast 21 november 2020 om 17:42
nl
De beachvolleyballers Daan Spijkers uit Tilburg en Tim Oude Elferink hebben zondag een ticket verdiend voor het WK dat vanaf vrijdag in Nederland wordt gehouden. Een derde plek op het eredivisietoernooi in Amstelveen was net voldoende om de minicompetitie voor de Nederlandse wildcard te winnen.
Profielfoto van
Geschreven door

De twee beachvolleyballers hadden hun topsportcarrière eigenlijk beëindigd, legde Spijkers zondag uit. Hijzelf concentreert zich sinds een jaar op zijn studie en zijn partner heeft een kantoorbaan. Ze trainen nog maar twee keer per week, in de avonduren. "Het voelt heel raar, maar met minimale inspanning hebben we het WK gehaald. Kennelijk is het genoeg."
Spijkers gaat op het WK niet alleen spelen maar is door de NOS ook gevraagd om co-commentaar te leveren tijdens de rechtstreekse televisieuitzendingen.
Poulewedstrijden in Den Haag  Spijkers en Oude Elferink spelen hun poulewedstrijden in het grote WK-stadion op de Hofvijver in Den Haag. Ze moeten het in de groepsfase opnemen tegen Eric Haddock en Roberto Rodriguez uit Puerto Rico, de Zwitsers Philip Gabathuler en Mirco Gerson en de Amerikanen John Hyden en Tri Bourne. [Tweet:body:https://twitter.com/nlbeachvolley/status/612641156548173824]        

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.