‘Niet onder woorden te brengen’, echtpaar uit Made wil rust na heftig busongeluk in Portugal

21 juni 2015 om 23:08
nl
Wim Domenie en zijn vriendin Diny uit Made willen de komende weken in alle rust herstellen van het heftige ongeluk in Portugal. Het stel zat woensdagnacht in een bus die verongelukte op een snelweg in de Algarve. “Het is niet onder woorden te brengen wat er toen gebeurde”, vertelt Wim vanuit zijn eigen huis aan Omroep Brabant.
Geschreven door

Woensdagnacht schoot de bus met daarin tientallen Nederlandse toeristen van de snelweg in Portugal. De bus belandde onder een viaduct vlak bij de stad Albufeira.
Gebroken ribbenBij het ongeluk kwamen vier Nederlanders om het leven. Twee toeristen liggen nog zwaargewond in het ziekenhuis in Portugal. Met Wim en Diny gaat het naar verhouding beter. “Diny heeft vooral last van haar bekken. Ze begint maandag aan haar revalidatie."
Wim raakte lichtgewond aan zijn hoofd en schouders en heeft twee ribben gebroken. Zijn vriendin moet de komende weken in het ziekenhuis in Nederland verblijven.
'We willen rust'Niet alleen fysiek heeft het stel last van het ongeluk, ook mentaal gaan ze een moeilijke tijd door. “Ik ga binnenkort goed praten met mijn dokter”, vertelt Wim. “En om eerlijk te zijn willen we het hierbij laten. We willen in alle rust bijkomen van wat er is gebeurd.”
Wim en Diny kwamen zaterdag aan op Eindhoven Airport. De twee toeristen die nog in Portugal in het ziekenhuis liggen, zijn zo ernstig gewond dat ze nog niet naar Eindhoven vervoerd kunnen worden.
'Chauffeur reed te hard'In de verongelukte bus zaten Nederlandse toeristen, die van het vliegveld van Faro naar hun hotels werden vervoerd. Volgens inzittenden reed de chauffeur, een 53-jarige Portugees, veel te hard.
Dit beaamde Wim kort na het ongeluk. “Dat zeggen ze allemaal hier", vertelde hij met tranen in de ogen. De bus ging dwars door de vangrail de weg af. "Iedereen in de bus begon te gillen en te roepen. Opeens volgde er een doffe klap en toen was er niets.”[YouTube:body:https://youtu.be/aGPQ6n_IQ9w]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.