'Land van Ooit-monsters' achtervolgen voormalig directrice in nachtmerries: ‘Ik word er doodmoe van'

22 juni 2015 om 08:48
nl
Marian Taminiau, de voormalig directeur van het Land van Ooit in Drunen, slaapt sinds de sluiting van haar pretpark slecht. Ze heeft al acht jaar lang nachtmerries waarin de acteurs (of 'ooiters') uit het themapark haar achtervolgen als monsters.
Geschreven door

“Het is levensecht wat ik zie. Ik word er doodmoe van”, bekent ze in gesprek met de documentairemakers van ‘Terug naar Ooit’, een reportage over het gesloten themapark.
'Nare gieren'Taminiau tekent het drama van zich af. Ze heeft moeite om de monsters in haar nachtmerries te omschrijven. “Ze komen in elk geval steeds terug. Soms zijn het hele nare vogels, nare gieren. Dan zijn het rode vlammetjes die maar blijven draaien.”
In de documentaire, gemaakt door studenten van het Documentaire Instituut Amsterdam (DIA), komen toenmalige acteurs weer bijeen om terug te blikken op de periode toen ze bij het Land van Ooit werkten.
WandelparkHet Land van Ooit in Drunen was ooit een drukbezocht kinderthemapark. In 2007 ging het failliet en jarenlang zat het op slot. Vorige maand ging de Poort van Heusden, zoals het landgoed nu heet, weer open voor publiek.
Niet in de oude vorm als kinderpretpark, maar als park waar volop kan worden gewandeld. Van het oorspronkelijke terrein is na acht jaar weinig meer over.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.