Video

Rechtszaak tegen rapper Ismo uit Breda die 'flikkers geen hand geeft' uitgesteld

22 juni 2015 om 15:29
nl
De rechtszaak tegen Rapper Ismo uit Breda is wegens de complexiteit van de zaak doorgeschoven naar de meervoudige kamer. Dat heeft de politierechter in Breda maandagmiddag besloten. Wanneer de meervoudige kamer zich buigt over de zaak is nog niet duidelijk. Ismo moet zich verantwoorden voor belediging van een groep mensen. De rapper zorgde vorig jaar met zijn nieuwe single 'Eenmans' voor flinke opschudding vanwege controversiële teksten over Joden en homo's. Bij de politie kwamen vier aangiftes binnen.
Geschreven door

In het nummer spreekt Ismo onder meer zijn liefde voor de Koran uit en laat hij geen spaan heel van joden, homoseksuelen en 'je moeder'. Hij geeft 'flikkers' geen hand en haat 'die fuckin' Joden' nog meer dan nazi's.
Actiegroep Bredaas BelangIemand die aangifte deed tegen rapper Ismo is Lars Hobma van Actiegroep Bredaas Belang. Nadat hij bij de politie langs was geweest, kreeg hij tientallen bedreigingen binnen.
De Bredase rapper liet eerder weten zich te beroepen op de vrijheid van meningsuiting. Hij vindt dat zijn teksten worden verdraaid door critici. Moordaanslag Charlie HebdoIsmo raakte in januari opnieuw in opspraak na een aantal geruchtmakende berichten over de moordaanslag bij Charlie Hebdo in Parijs. De artiest liet toen weten dat er ‘achteraf niet gezeurd moet worden’ terwijl er meerdere keren is gewaarschuwd voor het maken van spotprenten over de profeet Mohammed. [YouTube:Body:https://youtu.be/frTkFOPZfiE]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.