WiSH Outdoor en Extrema Outdoor slachtoffer van politieacties: 'Nog onduidelijk wat acties inhouden'

22 juni 2015 om 15:57
nl
Festivals WiSH Outdoor in Beek en Donk en Extrema Outdoor in Best worden volgende maand door politieacties getroffen. "Het is alleen nog niet bekend wat die acties precies inhouden", zegt Hans Giroldi van politiebond ANPV afdeling Oost-Brabant. De politiebond voert actie voor een beter CAO.
Geschreven door

WiSH Outdoor is op 3, 4 en 5 juli en de ANPV zegt op zaterdag 4 juli actie te willen voeren. Extrema Outdoor vindt plaats een weekje later plaats op zaterdag 11 juli. Op beide festivals komen zo'n 30.000 bezoekers af. Of en wat de bezoekers van de politieacties gaan merken, kan Giroldi nog niet zeggen.
De organisatie van Wish Outdoor wil nog niet reageren op de nieuwe politieacties. ''We hebben nog niets gehoord van de politie over eventuele acties rondom het festival. We wachten even af. Normaal gesproken hebben we altijd heel goed contact met politie en gemeente'', vertelt organisator Tim Klomp Bueters.
Later deze week meer duidelijkheid"In de loop van de week weten wij meer", vertelt Giroldi van de politiebond. "Het enige wat ik weet is dat wij bij deze twee festivals acties gaan voeren en de precieze invulling volgt later deze week."
De afdeling Oost-Brabant van ANPV moet namelijk nog met de landelijke politiebond overleggen.
LEES OOK: Geen controles camera's en flitspalen, politieacties voor nieuwe cao verharden
'Ook acties bij andere festivals'Overigens sluit Giroldi niet uit dat andere festivals ook slachtoffer worden van politieacties. "Wij denken er zeker aan om later ook bij andere festivals actie te voeren. Maar welke festivals dat dan zullen worden, weten we nu echt nog niet", zegt Giroldi

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.