Pooier die zwakbegaafde ex als prostituee liet werken krijgt jaar cel en tbs

22 juni 2015 om 17:26
nl
Een man uit Heeswijk-Dinther die zijn zwakbegaafde ex-vriendin in de prositutie liet werken, moet een jaar de cel in. Ook moet de pooier worden opgenomen in een tbs-kliniek, zo bepaalde de rechter maandag.
Geschreven door

De man plaatste seksueel getinte foto’s van zijn ex en seksadvertenties op een website. Hij regelde afspraken met klanten die op de advertenties reageerden en sprak een prijs af. Ook regelde hij een chauffeur die zijn ex-vriendin naar de klanten bracht.
In ruil daarvoor kreeg hij een deel van het geld dat de vrouw verdiende. De vrouw had ermee ingestemd om seks te hebben met de klanten, maar volgens de rechtbank in Den Bosch is de pooier toch strafbaar.
Verminderd toerekeningsvatbaarDe rechtbank noemt het 'zeer laakbaar' dat de 22-jarige man uit Heeswijk-Dinther 'een kwetsbare, zwakbegaafde vrouw in de prostitutie liet werken met als doel er zelf financieel beter van te worden'.
Wel is uit psychologisch onderzoek gebleken dat de pooier zelf een persoonlijkheidsstoornis heeft. Daarom is hij verminderd toerekeningsvatbaar.
Kans op herhalingOmdat de kans dat de man opnieuw de fout in zal gaan groot is, besloot de rechtbank ook tbs op te leggen. Hij moet behandeld worden voor zijn problemen, waaronder een drugsverslaving.
De man kreeg zijn straf overigens ook voor een bedreiging. Die stond los van de prostitutiezaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.