Falende ramkrakers in Bureau Brabant: geldautomaat bleek sterker dan koevoet

22 juni 2015 om 20:16
nl
Wie pleegde de mislukte ramkraken op Albert Heijn-filialen in Waalre en Eindhoven? Dat wil de politie graag weten. In opsporingsprogramma Bureau Brabant zijn maandag bewakingsbeelden te zien van de ramkrakers, die het voorzien hadden op de pinautomaat in de supermarkten.
Geschreven door

Beide keren vertrokken de daders zonder buit. Met een breekijzer probeerden ze de geldautomaten te forceren, maar zonder resultaat. In Eindhoven probeerden de ramkrakers zelfs met een spanband de automaat los te trekken, maar ook dat lukte niet.
17 april: WaalreDe ramkraak op de Albert Heijn aan De Bus in Waalre vond plaats op vrijdag 17 april, iets na drie uur ’s nachts. Met een Volkswagen Golf ramden twee overvallers de pui van de supermarkt, zo is te zien op bewakingsbeelden. Ze liepen naar de geldautomaat, maar die kregen ze niet open. Met lege handen dropen ze af.
10 juni: EindhovenTwee weken geleden was het weer raak. Op woensdag 10 juni probeerden twee mannen hetzelfde trucje uit te halen bij de Albert Heijn op de Roostenlaan in Eindhoven. Met een gestolen Volkswagen Golf reden ze door een grote ruit aan de voorkant van de supermarkt. Wederom bleken hun koevoet en spierkracht niet voldoende om de ING-geldautomaat open te breken. Ze deden nog een laatste poging door een spanband vast te maken aan de geldautomaat en met de auto de automaat los te trekken, maar ook dat mislukte. De ravage was groot.
De gebruikte Volkswagen Golf werd diezelfde nacht achtergelaten in de Waterroosstraat, niet ver van de Albert Heijn. De politie is ook op zoek naar mensen die daar iets van gezien hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.