'Kent u iemand die plotseling veel geld had?' Bureau Brabant op zoek naar afpersers in regio Uden

22 juni 2015 om 20:18
nl
Vier mensen zijn de afgelopen maanden opgepakt voor betrokkenheid bij afpersing in de omgeving van Uden. De politie is op zoek naar meer daders én meer slachtoffers en doet maandag in Bureau Brabant een oproep.
Geschreven door

"In dit geval hebben de slachtoffers uit de omgeving van Uden veel geld betaald aan hun afpersers", vertelt Peter Boots van Bureau Brabant.
Wie had opeens veel geld?Vanwege dat vele geld is de politie op zoek naar mensen die het is opgevallen dat iemand uit hun omgeving begin 2015 opeens veel geld had.
Vier verdachten zitten al vast vanwege betrokkenheid bij de afpersing. Maar de politie gaat ervanuit dat er meer daders zijn.
'Slachtoffers: meld je'Ook zou het kunnen dat er meer slachtoffers zijn, die nog niet met de politie hebben durven praten. "Bij dezen doe ik aan hen een oproep", zegt Peter Boots. "We begrijpen hoe lastig het is om erover te praten. Toch hebben we uw hulp en informatie nodig om het te stoppen. Dus hoe lastig ook: neem contact met ons op."
Mensen die slachtoffer zijn geworden van afpersing of meer weten over de afpersers kunnen zich melden via de tiplijn van Bureau Brabant (0800-6070), het Team Nationale Criminele Inlichtingen (079-345 8999) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.