Hoe Tilburgers via Facebook een scooterdief van minuut tot minuut volgen en laten arresteren

22 juni 2015 om 20:45
nl
Sanne vertrouwde het voor geen meter. De bewoonster van appartementencomplex 'De Worst' aan de Noordhoekring in Tilburg zag vanuit de hal een onbekende man aan een scooter rammelen. Via Facebook schakelde ze de hulp in van haar medebewoners, waarop er een gezamenlijke zoektocht ontstond naar de vermeende scooterdief.
Geschreven door

“Is deze scooter van iemand?”, schreef Sanne op Facebook. “Het lijkt op jatten.” Haar vermoedens leken bevestigd te worden door een snelle reactie van Mandy. “Hij had een schroevendraaier in zijn handen. Nu ik erover nadenk.”
'Hij is opgepakt!'Steeds meer bewoners van de Noordhoekring kregen het bericht tot zich. Onder wie ook Bas. “Ik kijk nu uit het raam en zie hem bij het pompstation. Ik denk dat het serieus om een diefstal gaat.” Onderling wordt er gesproken wie er aangifte gaat doen van diefstal.
Valerie wilde niet langer meer wachten en waarschuwde de politie. Tipgever Sanne had in de tussentijd ook net de politie aan de lijn. Binnen luttele minuten kwam de politie ter plaatse met zeker twee politiebussen. “Hij is opgepakt”, bracht Valerie het verlossende woord naar buiten, een bericht dat logischerwijs veel ‘likes’ kreeg.
'Goede actie jongens'De oplettende speurneuzen van de Noordhoekring worden de hemel in geprezen op Facebook. “Diegene van wie de scooter is, zal heel gelukkig met jullie zijn”, schrijft iemand. Een ander: “Goede actie, jongens. Top bezig!”
De rechtmatige eigenaar van de gestolen scooter was maandag nog niet bereikbaar voor commentaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.