Steven Kruijswijk wél, Moreno Hofland niét naar Tour de France

23 juni 2015 om 10:14
nl
Steven Kruijswijk is opgenomen in de wielerploeg LottoNL-Jumbo voor de komende Ronde van Frankrijk. De Bosschenaar mag zich richten op een goed klassement. Sprinter Moreno Hofland ontbreekt vanwege de weinige vlakke etappes in de komende Tour de France.
Geschreven door

Robert Gesink en Wilco Kelderman zijn de twee kopmannen. In totaal zijn er zeven Nederlanders opgenomen in de negenkoppige selectie.
Kruijswijk en Ten Dam Laurens ten Dam en Steven Kruijswijk mogen volgens de ploeg ook voor een goed klassement gaan. Kruijswijk viel vorige maand op door zijn goede prestaties in de Ronde van Italië. Hij werd daar zevende in het eindklassement.
Tom Leezer, Jos van Emden en Bram Tankink zijn de andere Nederlanders in de Tourselectie. Klassiekerspecialist Sep Vermarcke is de enige Belg en zal zich vermoedelijk laten zien in de vierde etappe, waar er over kasseien gereden moet worden. De Duitser Paul Martens vervolledigt het negental.
Geen sprinters in TourploegDe ploeg heeft zich minder gericht op de sprints. Vandaar dat de Roosendaalse spurter Moreno Hofland niet deel zal nemen. Ook Maarten Tjallingii, die driemaal de Tour reed, en de Belg Maarten Wynants zijn er niet bij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.