Grote politie-actie in strijd tegen illegale puppyhandel: 89 pups in beslag genomen in Hapert

11 april 2016 om 20:20
nl
In de strijd tegen illegale puppyhandel zijn maandag op meerdere plekken in Brabant invallen geweest. Onder meer in Hapert waren er invallen bij de beruchte hondenhandelaar Puppypoint. De politie, belastingdienst, de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID) en Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waren bij de invallen betrokken. Er is niemand aangehouden.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Naast panden aan de Ganzestraat en Dalem in Hapert, werden ook andere locaties in Brabant doorzocht. Het is niet duidelijk waar dit was. In totaal werden in de hele provincie twee woningen en drie bedrijfspanden binnengevallen in het onderzoek naar twee afzonderlijke hondenhandelaren.
Op één van de locaties in Hapert heeft de NVWA 89 geïmporteerde pups gevonden. De dieren komen uit Hongarije en waren zondagnacht in Hapert aangekomen. Zij waren niet of te vroeg gevaccineerd. De dieren zijn meegenomen en worden door een dierenarts nagekeken en alsnog op de juiste manier gevaccineerd.
ZIE OOK: Brabant spil in grootscheepse puppyhandel: dierenartsen spreken van maffiapraktijken
Ook werden bij de verschillende invallen (steek-)wapens, illegale diergeneesmiddelen en een grote som contant geld, administratie en gegevensdragers in beslag genomen.
Cameraploeg bedreigdDe inval bij het pand van Puppypoint aan de Dalem in Hapert verliep niet zonder slag of stoot. Een cameraploeg van Omroep Brabant werd bedreigd. Ook werden onze collega's bijna aangereden.
Brabant spil in puppyhandelIn 2015 kaartte Omroep Brabant aan dat Brabant de spil is in een grootscheepse, internationale handel in verwaarloosde puppy's.  Dat bleek uit gesprekken die Omroep Brabant voerde met zo'n twintig dierenartsen in de provincie.
De hondenhandelaar die centraal staat in het onderzoek, is eerder beschuldigd van malafide praktijken in de Nederlandse puppyhandel.
Uitgebreide interviews, verhalen en reacties zijn te vinden op de speciale themasite: Puppy X: De tragiek van grootscheepse puppyhandel in Brabant

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.