Video

Vermiste Henry Pfaff uit Eindhoven: politie stopt vergeefse zoektocht in natuurbad Enode in Nuenen

23 juni 2015 om 11:42 • Aangepast 21 november 2020 om 17:40
nl
De politie stopt de zoektocht naar de vermiste Henry Pfaff in en rondom het natuurbad Enode in Nuenen. Er werd niets gevonden. Dinsdagochtend en -middag zochten dertig agenten naar de Eindhovenaar. Er wordt woensdag niet verder gezocht op het terrein.
Profielfoto van
Geschreven door

Een anonieme tip was de aanleiding voor de zoektocht. "De tip was serieus genoeg om te gaan zoeken", aldus de politie.
Agenten zochten vanaf bootjes op het water met sonar en met speurhonden op land. Duikers stonden paraat om het water in te gaan als er iets werd gevonden dat nader bekeken moest worden. Zij begonnen de zoektocht dinsdagochtend in de visvijver tegenover het natuurbad. Later werd de zoektocht verplaatst naar het zwemgedeelte van het natuurbad.

Wachten op privacy instellingen...

Vertrokken zonder spullen Pfaff wordt sinds 27 januari vermist. Hij vertrok zonder jas, telefoon en andere spullen uit het huis van zijn moeder aan de Tweede Terborgstraat in Eindhoven. Hij beloofde zijn moeder snel terug te zijn, maar Pfaff keerde niet terug.
De familie zocht in de eerste weken na zijn vermissing zelf zonder succes naar Pfaff. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd daarna door de familie ingeschakeld om te helpen. Hij liet zich kritisch uit over de werkwijze van de politie in de zaak.
Familie: ‘Het is zenuwslopend’In maart deed de familie een oproep aan mogelijke betrokkenen bij de verdwijning. Cynthia Pfaff, de zus van Henry, noemt de vermissing ‘zenuwslopend’. “We hopen dat we vandaag op iets uitkomen, dat de onzekerheid een keer ophoudt", aldus Pfaff eerder op de middag van de zoektocht.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.