Geldkistje in Antoniuskapel in Oirschot voor vierde keer in anderhalf jaar tijd opengebroken

23 juni 2015 om 13:42
nl
Voor de vierde keer in anderhalf jaar tijd is het geldkistje in de Antoniuskapel in Oirschot opengebroken. Beheerder Gemma van Kronenburg deed de ontdekking. Samen met het kapelbestuur en buurtschap Mooi Straten gaat ze op zoek naar een oplossing voor de diefstallen.
Geschreven door

Het geldkistje hangt bij de plek waar kaarsjes kunnen worden aangestoken. De kluis hangt er nog, maar het slot is kapot geknipt. “We hebben overwogen om camera’s op te hangen, maar dit vinden we niet gepast op een plek waar mensen willen bidden. Misschien moeten we maar een zwaardere kluis in de muur metselen”, vertelt Van Kronenburg.
KruimeldievenZe tast in het duister over de motieven van de dader(s). “Geen idee wie zoiets kan doen. Misschien zijn het kruimeldieven, want het gaat natuurlijk niet om grote bedragen.”
In het verleden is de politie op de hoogte gebracht van de diefstal. Nu heeft Van Kronenburg dit niet gedaan. “De kans dat zij dit nu kunnen oplossen, is heel klein.”
WaakzaamIn een e-mail zijn buurtbewoners op de hoogte gebracht van de diefstal. “We hopen dat iedereen waakzaam is op vreemde figuren bij de kapel. Spreek ze dan eens aan, misschien komen mensen met kwade bedoelingen dan minder snel terug.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.