Voedsel delen via internet: Tilburgs idee is nationaal succes

23 juni 2015 om 14:24
nl
Een Tilburgs idee om voedsel dat je niet gebruikt te ruilen tegen ander eten, in plaats van het weg te gooien, is dankzij een samenwerking nationaal een succes geworden. Op de website Foodsharing.nl gebeurt het allemaal. Mensen uit het hele land bieden er eten aan en anderen kunnen het claimen. Dat kan van alles zijn; van een mix voor Chili con Carne tot rode linzen.
Geschreven door

Het begon allemaal met haar eigen kippen die te veel eieren legden. De Tilburgse Anne Marie Verkade-Diphoorn besloot de eitjes te ruilen met haar buren.
Website gestartAl snel startte de website Proviandruil.nl waar Tilburgers voedsel uit hun voorraadkast ruilen tegen ander voedsel. Voor mensen zonder internet plaatste Anne Marie ruilkasten in de wijk, waar mensen iets uit kunnen halen en eten in kunnen zetten.
Anne Marie ontmoette de Amsterdamse Eva van Dijk via een FoodGuerilla. Samen bedachten ze het idee om een nationale website op te zetten waar je eten kunt ruilen. Met het idee wonnen ze vorig jaar de ASN Bank Wereldprijs. De prijzenpot gebruikten ze om de website te lanceren. Inmiddels heeft dat al 1578 ontmoetingen opgeleverd. 316 kilo eten belandde daardoor niet in de vuilnisbak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.