Video

Pakketje blijkt geen explosief, na groot alarm en ontruiming huizen Melis Stokelaan Eindhoven

23 juni 2015 om 17:43 • Aangepast 21 november 2020 om 17:39
nl
Het leek op een explosief, maar na onderzoek van de EOD bleek het dat niet te zijn. In een huis aan de Melis Stokelaan in Eindhoven werd dinsdag groot alarm geslagen toen een pakketje dat leek op een explosief werd gevonden. De bewoner werd aangehouden.
Profielfoto van
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...

De straat werd afgezet en uit voorzorg werd een deel van de huizen ontruimd. In eerste instantie werden zes huizen ontruimd. Later werden dat er in totaal veertien. De bewoners mogen weer terug naar huis.
Ook de Gerard Bromlaan, die achter de Melis Stokelaan ligt, werd afgezet. Daar mochten de bewoners wel in hun huis blijven.
Deurwaarder wilde huis leeghalenHet pakketje werd gevonden door een agent die samen met een deurwaarder de bewoner wilde uitzetten. Hij zag iets liggen dat leek op een explosief. Daarop werd direct alarm geslagen.
De deurwaarder stond op het punt het huis van de man leeg te ruimen. Door de vondst van het verdachte pakketje werd dat uitgesteld. Na het vrijgeven van de omgeving, is alsnog begonnen met het leegruimen van het huis.
Tegen NU.nl bevestigt de politie dit verhaal. Een politiewoordvoerder legt aan de nieuwssite uit dat een explosievenverkenner concludeerde dat het 'verstandig was om de EOD in te schakelen'.
Bewoner psychisch niet in ordeDe Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzocht het huis, maar constateerde dat het niet ging om een explosief.
Volgens bewoners in de straat is de man psychisch niet in orde. Hij draaide al eerder de gaskraan open in zijn huis, zo zeggen ze. Hij veroorzaakte problemen en zou schulden hebben.
Volgens Dichtbij.nl zou de man regelmatig door de politie uit zijn huis gehaald zijn en overgedragen aan de crisisopvang.
'Bewoner weigerde psychische hulp'De nieuwssite weet dat de bewoner steeds psychische hulp weigerde. Om die reden was hij nog niet opgenomen.
De man had al tijden zijn rekeningen voor gas, water en licht niet betaald. Het huis van de man wordt op 2 juli aangeboden op een executieveiling.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.