Sport dinsdag: Maartje Paumen leidt Oranje langs Japan, nieuwe spelers voor SPM Shoeters

23 juni 2015 om 23:45
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor twee nieuwe spelers voor SPM Shoeters en een boete voor Willem II.
Geschreven door

Japan kan Oranje-hockeysters niet stoppenMaartje Paumen heeft de Nederlandse hockeysters dinsdagavond een derde zege bezorgd tijdens de poulefase van het olympisch kwalificatietoernooi in het Belgische Brasschaat. Japan werd met 4-0 aan de kant gezet. De strafcornerspecialiste van HC Den Bosch scoorde twee keer. Ook Naomi van As en Xan de Waard waren trefzeker. Oranje klopte eerder al Frankrijk en Zuid-Korea. De landen die tijdens dit toernooi als eerste, tweede en derde eindigen, veroveren een ticket voor Rio.
Boete Willem IIWillem II heeft van de KNVB een boete van 5000 euro gekregen voor de ongeregeldheden bij de thuiswedstrijd tegen FC Groningen op zaterdag 18 april. Volgens de KNVB zijn er bij herhaling plastic bekers en aanstekers op het veld gegooid. Willem II betreurt de ongeregeldheden en gaat de boete verhalen op de daders.
SPM ShoetersBasketbalclub SPM Shoeters uit Den Bosch heeft twee spelers aangetrokken. Maarten Bouwknecht komt over van Donar en Valentijn Lietmeijer komt van Landstede Zwolle. Beide spelers hebben in Den Bosch een contract voor drie jaar ondertekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.