Video

Strijd tegen Eneco-windmolens in Reusel: ‘Het gaat niet om dikke rapporten, maar om de schade’

23 juni 2015 om 15:11
nl
Twee inwoners van Reusel hebben dinsdag bij de rechtbank in Den Bosch een schadevergoeding geëist voor de overlast die ze hebben van windmolens van energiebedrijf Eneco. De molens zijn een half jaar geleden vlakbij de huizen van de bezwaarmakers neergezet. Ze klagen over geluidsoverlast en zeggen dat hun huizen veel minder waard zijn geworden.
Geschreven door

Aan het einde van de zitting over mogelijke ‘planschade’ van vijf windmolens van Eneco nam bezwaarmaker Haans het woord: “Het gaat niet om dikke rapporten, het gaat om de schade die ik heb”, zei hij geëmotioneerd.
Haans heeft sinds een half jaar windmolens op nog geen kilometer van zijn huis staan. Volgens hem is de waarde van zijn woning daardoor fors gedaald.
Niet betalenHij wil van energiebedrijf Eneco geld zien en eist een schadevergoeding van 25.000 euro. Maar het energiebedrijf wil niet betalen. Voor Eneco is het een principekwestie en zouden de molens ver genoeg van de huizen af staan.
Voor de rechter wees Eneco er fijntjes op dat de gemeente Reusel-De Mierden mee heeft gewerkt aan de molens: “Als je toestemming krijgt, dan past het in het gemeentelijk beleid”.
Meten is wetenBezwaarmaker Dirkx heeft met een meetlint de afstand van zijn huis naar de windmolen gemeten en komt uit op 450 meter. Hij heeft geluidsoverlast en doet 's middags de gordijnen dicht, omdat hij gek wordt van de lichtflitsen door de draaiende wieken. 'Bij de derde molen vanaf Bladel'Een positief punt had Dirkx ook over de molens. “Als mensen willen weten waar ik woon zeg ik, bij de derde molen vanaf Bladel”, grapt hij. Over zes weken doet de rechter uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.