Stankoverlast in West-Brabant door lek in riool Oudenbosch

23 juni 2015 om 17:24
nl
Bij overstortplaatsen in Moerdijk, Halderberge, Rucphen en Etten-Leur stroomt afvalwater in sloten en plassen en dat kan behoorlijk stinken. Daarvoor waarschuwt waterschap Brabantse Delta. Bij graafwerkzaamheden is een lek ontstaan in de afvalwaterpersleiding bij sportpark Albano in Oudenbosch.
Geschreven door

Daarom is de afvalwaterpersleiding in de vier gemeenten stilgelegd en probeert het waterschap de breuk ondertussen te repareren. Woensdagavond zijn de reparaties waarschijnlijk klaar. Om schade zoveel mogelijk te beperken, zet het waterschap tankwagens in om het afvalwater bij sommige overstorten op te zuigen en af te voeren.
Water niet aanrakenOmdat het water dat vrijkomt bij overstorten schadelijk kan zijn voor mens en dier, adviseert het waterschap in principe tot donderdag contact met dit water te vermijden. In de tussentijd neemt het waterschap monsters van het oppervlaktewater om de kwaliteit van het water te meten en te monitoren.
Om iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom de breuk in de afvalwaterpersleiding, houdt het waterschap een liveblog bij. Ook is er een kaart gepubliceerd waarop de overstorten staan aangegeven waar afvalwater in het oppervlaktewater stroomt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.