Henry Pfaff opnieuw niet gevonden: ‘Het is alsof hij niet heeft bestaan’

23 juni 2015 om 23:06
nl
Zijn familie wil het zo graag afsluiten, maar ook dinsdag kwam er geen duidelijkheid in de verdwijningszaak rond Henry Pfaff. In Nuenen werd na een anonieme tip het gebied in en rond natuurbad Enode uitgekamd, maar dit leverde niets op. “Soms lig ik in bed en vraag ik me af hoe lang het nog gaat duren."
Geschreven door

Pfaff verdween eind januari. Hij vertrok zonder jas, telefoon en andere spullen uit het huis van zijn moeder aan de Tweede Terborgstraat in Eindhoven. Hij beloofde zijn moeder snel terug te zijn, maar werd daarna nooit meer gezien. “Mijn moeder vond het niet raar dat hij zo de deur uitging. Die dacht: die komt zo terug”, vertelt zus Cynthia aan Omroep Brabant.
'Facebook en Twitter stonden vol'Inmiddels zit de familie al vijf maanden in onzekerheid. De zoektocht van dinsdag - met dertig agenten - gaf de familie even nieuwe hoop. “Ik hoorde hiervan via mijn moeder", vertelt Cynthia. "Ik lag op bed. Ik ben daar meteen uitgestapt en hier naartoe gegaan. Facebook en Twitter stonden al helemaal vol.”
Agenten zochten met sonarapparatuur het water af en zetten ook speurhonden in. Duikers stonden paraat om het water in te gaan als er iets opmerkelijks zou worden gevonden, maar er werd niets bijzonders aangetroffen.  
'Zo verwarrend'Het blijft dus nog altijd een raadsel wat er met Pfaff gebeurd is. “Mensen roepen van alles", stelt Cynthia vast. "Ze zeggen dat dit uit het criminele circuit komt. Dat kan zijn. Ik weet niet waar mijn broer zich mee bezighield.” Maar áls dit zo geweest zou zijn, had hij dit volgens haar vast niet verteld.  
“Het is nu alsof Henry niet heeft bestaan. Alsof zijn verdwijning met een vingerknip gebeurd is. Je weet niet waarom, wat er gespeeld heeft. Het is zo verwarrend de laatste maanden en weken. Er speelt van alles door onze hoofden. Je probeert te bedenken of je iets bent vergeten… We proberen een ‘verhaal’ te krijgen, maar er zijn zoveel dingen… We weten het gewoon niet. Soms lig ik in bed en vraag ik me af hoe lang het nog gaat duren…" Geëmotioneerd: "Ik hoop dat we het snel kunnen afsluiten.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.