Video

Massale aanmelding voor figurantenrol in Frank Lammers film

24 juni 2015 om 03:04
nl
Veel mensen dromen blijkbaar van een figurantenrol in een Nederlandse film. Op de oproep die Frank Lammers maandag deed voor zijn film 'Of ik gek ben' werd namelijk massaal gereageerd. Het productieteam van Lammers was vergeten figuranten te regelen en dus moesten zij daar met spoed naar op zoek. Met succes, want binnen 'no time' waren de plekken gevuld.
Geschreven door

Als de eerste figuranten zich dinsdagavond rond half negen 's avonds melden op de filmset staat de telefoon van productiecoördinator Teuntje Schrijver nog steeds roodgloeiend. Er blijven maar mailtjes binnenkomen van mensen die zich willen aanmelden als figurant. "Gisteravond had ik een uurtje niet op mijn telefoon gekeken, daarna had ik ruim 300 nieuwe e-mails, echt bizar!", zegt ze.
Kijkje achter de schermenVoor de meeste figuranten is het vooral de nieuwe ervaring waarom ze mee wilden doen. "Je krijgt toch een kijkje achter de schermen, je ziet hoe zo'n film gemaakt wordt, heel leuk!", zegt een van de figuranten.
Maar voor sommige figuranten is de nieuwigheid er wel af. Een groep uit Oss werkte al meerdere malen mee aan filmproducties, waaronder 'De Bende van Oss', en wilde nu dolgraag weer meewerken. "De hoofdrolspeler, Mike Weerts, belde ons of we mee wilden doen, dan zeg je natuurlijk geen nee!", lacht een van de enthousiaste Ossenaren.
Stil zijn en wachtenFigureren beteken meestal stil zijn en lang wachten, maar dat hebben de meesten er graag voor over. Maar, hoe leuk ze het figureren ook vinden, acteerambities hebben ze nauwelijks. Voor veel van hen is het gewoon een leuke bijkomstigheid.
Al had een van de aanwezige figuranten nu een andere keuze gemaakt in haar leven. "Op mijn leeftijd zit het er niet meer in om actrice te worden. Maar als ik veertig jaar jonger was geweest, was ik naar de toneelschool gegaan."
Het geduld van de tekstloze 'acteurs' werd overigens flink op de proef gesteld dinsdagavond. De opnames duurden van half negen 's avonds tot ongeveer drie uur 's nachts.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.