Edward van Wonderen gepresenteerd als nieuwe algemeen directeur FC Den Bosch

24 juni 2015 om 08:24
nl
Edward van Wonderen wordt woensdagochtend in stadion De Vliert gepresenteerd als de nieuwe algemeen directeur van FC Den Bosch.
Geschreven door

Edward van Wonderen werkte drie jaar als commercieel en algemeen directeur bij PEC Zwolle. Met die club promoveerde hij naar de eredivisie, won hij de Johan Cruijff-schaal én de KNVB-beker.
Na een conflict verliet hij PEC Zwolle in 2014 en trad in dienst bij De Graafschap. Daar was hij na vijftig dagen al weer weg omdat hij niet kon wennen aan de cultuurverschillen. "Ik ben bij PEC Zwolle absoluut door de voordeur vertrokken. Heb daar ook veel succesvolle momenten gekend. Over mijn korte periode bij De Graafschap wil ik niet te veel zeggen. Ik zat daar niet op mijn plek en ben er toen weg gegaan", aldus Van Wonderen.
EredivisieBij FC Den Bosch moet Van Wonderen het beleidsplan 2015-2018 gaan uitvoeren en de club organisatorisch klaar maken voor de stap naar de eredivisie. "Over twee jaar moeten we bovenin staan ion de Jupiler League en dan moeten we gaan voor promotie naar de eredivisie. Belangrijk is dat de club en positief op komt te staan. Dat we leuk voetbal gaan spelen en dat het ergens om gaat."
PuzzelstukjesVolgens de nieuwe algemeen directeur gaat het "om vele kleine puzzelstukjes die in elkaar gaan vallen. Het gaat om binden en verbinden van mensen, niet alleen zakelijk maar ook in de publieke sector. Ik ben een mensenmens, dus sta open voor iedereen die naar mij toe wil komen met positieve kritiek. Samen bepalen we namelijk de toekomst van de club."
Maarten de Gruyter, voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Den Bosch, is blij met de komst van Van Wonderen. "Het doel is natuurlijk dat we hier weer een sfeer krijgen waarin iedereen zich thuis voelt met mooi, attractief voetbal. Ik denk dat Edward een heel goede is om de club daarbij te gaan leiden in die weg."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.