Ontvoerd en beroofd in Tanzania: Fontys-studenten Sheridan Flipse en Jules Kuijpers zijn alles kwijt

24 juni 2015 om 10:23
Wat de reis van hun leven moest worden, eindigde voor de Tilburgse studenten Sheridan Flipse en Jules Kuijpers in een nachtmerrie. Deze week werden ze tijdens hun studiereis in Tanzania ontvoerd en beroofd.
Geschreven door

Sheridan ging voor zijn eindopdracht aan de Fontys Academy for Creative Industries naar Afrika om 'het mooie leven' te filmen. Jules Kuijpers die net is afgestudeerd aan de NHTV in Breda ging mee. Twee dagen na hun aankomst sloeg het noodlot toe.  
Ontvoerd tijdens taxiritSheridan schrijft op zijn Facebookpagina het verhaal van zich af. De ellende begint als tijdens een taxirit terug naar hun hostel 'vijf grote Afrikaanse mannen' de auto instappen.
Volgens Sheridan deden ze zich eerst vriendelijk voor. Maar wat er enkele minuten later gebeurde, vergeet hij nooit meer. De leider verhief zijn stem en zei in het Engels: 'Luister mijn vriend. In Tanzania  zijn heel veel slechte mensen. Vanaf nu zijn wij ook slechte mensen!! Begrijp jij dat?'.
Beroofd van waardevolle spullenSheridan en Jules werden donkere steegjes ingereden en een korte tijd vastgehouden. Onder dwang moesten ze hun bankpassen en pincodes afgeven. Ook werden de studenten van hun camera-apparatuur beroofd.
De Tilburgse studenten raakten niet gewond. "Maar we zijn zo goed als alles kwijt", aldus Sheridan.
Actie op FacebookSheridan en Jules hebben besloten om in Tanzania te blijven om hun documentaire af te maken, zo meldt Fontys. "De studenten houden van Tanzania en zien dit als een vervelend incident," zegt een woordvoerder. Via familieleden van Sheridan, die in Tanzania is opgegroeid, proberen de studenten nieuwe apparatuur te regelen. De broer van Sheridan, Dominique Flipse, is op Facebook een actie begonnen om geld in te zamelen voor de studenten.

Wachten op privacy instellingen...