'Christenen vaak te bang om discriminatie en bedreiging in asielzoekerscentrum te melden'

24 juni 2015 om 11:16
nl
Jan Pieter Mostert van de Stichting Gave is ervan geschrokken dat de 30-jarige christelijke asielzoeker Nadeem het asielzoekerscentrum (azc) in de gemeente Gilze en Rijen is ontvlucht vanwege discriminatie. De stichting heeft al contact gehad met de man en neemt de zaak zeer serieus.
Geschreven door

Volgens Mostert spelen de problemen zeker niet alleen in het azc in de gemeente Gilze en Rijen. Eerder meldde de stichting al dat christenen in Nederlandse asielzoekerscentra worden bedreigd en mishandeld door vaak islamitische medebewoners.
"Christenen kunnen het heel lastig hebben." Stichting Gave komt op voor de rechten van christen-asielzoekers en is een kenniscentrum voor vragen over asielzoekerszaken.
Dood asielzoeker OisterwijkMostert vertelt dat er diverse ernstige incidenten in asielzoekerscentra zijn geweest, zoals steekpartijen, waarbij religie een rol speelt.
Volgens hem zou geloof ook hebben meegespeeld bij de dood van Mostafa Talaie in Oisterwijk. De Iraniër, een asielzoeker, kwam enkele jaren geleden door een misdrijf om het leven.
Meldpunt voor christenenDe directeur van de stichting pleit voor een meldpunt buiten het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). "Het allerbelangrijkste is dat christenen het durven te melden als ze worden gediscrimineerd."
Veel christenen zijn bang om dit te doen. Vooral mensen die voorheen moslim waren en zich hebben bekeerd tot het christendom zouden het zwaar hebben.
In 2010 bleek uit onderzoek dat zo'n 80 tot 90 procent van de christelijke asielzoekers zich gediscrimineerd voelt in asielzoekerscentra in Nederland.[YouTube:body:https://youtu.be/hmtJtbUGzXQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.