Video

Eindhovense Eugenie Wicherink is Beste Buur van Nederland: 'Ze zorgt voor eenheid in de wijk'

24 juni 2015 om 15:45
nl
Eugenie Wicherink uit Eindhoven is gekozen tot Beste Buur van Nederland. De Eindhovense organiseert allerlei activiteiten in haar wijk Achtse Barrier en daarmee zorgt ze volgens de jury voor eenheid. 'Buurtgenoten met verschillende achtergronden worden zo samengebracht', staat in het juryrapport. 'Ze is een grote inspiratiebron voor buurtgenoten in Nederland'.
Geschreven door

Eerder won Wicherink de titel 'Beste Buur van Brabant'. 'Bruggenbouwer' is een van de woorden waarmee de buurtbewoners hun buurvrouw toen omschreven. Verder is ze spontaan, vriendelijk en vasthoudend. Kortom, "Top, gewoon helemaal top", aldus een van de buurtgenoten.
Pannenkoeken bakken en de moestuin onderhoudenEr waren honderden mensen genomineerd voor de verkiezing die werd georganiseerd door Buurtlink. De jury bestond uit Piet Paulusma, Michiel de Zeeuw, Leonie Ter Braak, Pernille La Lau en René van den Brand Horninge.
Wicherink werd genomineerd door haar buurvrouw Ghita Hergarden. Volgens haar is Eugenie al jaren heel actief in de wijk. "Denk aan pannenkoeken bakken, eetfeestjes en samen de moestuin onderhouden."
Spanningen in de wijkDe laatste tijd zijn er volgens buurvrouw Hergarden veel spanningen geweest, omdat in de buurt een grote groep asielzoekers werd opgevangen. "Dat leverde veel protest op. Er is zelfs brand gesticht. Daarom is het nu extra belangrijk dat er positieve, verbindende activiteiten in de wijk zijn. Eugenie zorgt daarvoor."
Donderdag wordt Wicherink officieel gehuldigd tot 'Beste Buur van Nederland'. Wethouder Yasin Torunoglu van de gemeente Eindhoven zal de prijs overhandigen.  
Centrale verwarming dankzij prijsEugenie Wicherink wint met haar prijs vijfduizend euro. Daarmee kan de wijk centrale verwarming laten aanleggen in het dertig jaar oude ontmoetingscentrum.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.