Video

Willem II maakt deal met Ajax rond: Dijks naar Amsterdam, Živkovic, Ligeon en De Sa naar Tilburg

24 juni 2015 om 12:36
nl
Richairo Živkovic, Ruben Ligeon en Lesly de Sa komen definitief op huurbasis van Ajax naar Willem II. Mitchell Dijks gaat de omgekeerde weg, De linksback van de Tilburgers tekent bij de Amsterdammers. Als opvolger van Dijks heeft Willem II Dico Koppers overgenomen van FC Twente.
Geschreven door

"Het was een lang traject maar met een mooi eindresultaat voor ons", aldus technisch manager Carlos Aalbers van Willem II. "We hebben een goede balans kunnen vinden in de sportieve en financiële belangen voor Willem II."
Aalbers is erg gelukkig met de geslaagde deal. "We zijn erg blij dat we deze drie spelers kunnen toevoegen aan de selectie en dat Mitchell Dijks ons platform heeft benut om weer een volgende stap in zijn carrière te maken."
Richairo ŽivkovicDe pas 18-jarige Richairo Živkovic maakte op 16-jarige leeftijd al zijn debuut voor FC Groningen. Daar wist hij direct te imponeren door tien goals te scoren in de eredivisie. In de zomer van 2014 werd hij aan Ajax verkocht. Daar kwam hij niet uit de verf en viel hij vooral op door problemen. Bij Jong Ajax scoorde hij afgelopen seizoen 18 doelpunten in 25 wedstrijden.
[Youtube:body:https://youtu.be/Km3wzmCwLfM]Ruben Ligeon (23) is een verdediger die vooral als rechtsback gebruikt wordt. Hij debuteerde voor Ajax in oktober 2011 en kwam 12 keer in actie bij de Amsterdammers. Hij speelde 27 wedstrijden voor nationale jeugdelftallen. Het afgelopen half jaar werd hij verhuurd aan NAC Breda.
Lesly de SaLesly de Sa is een 22-jarige aanvaller die de gehele jeugdopleiding van Ajax doorliep. Hij maakte zijn debuut voor de Amsterdammers in september 2011 en speelde dertien wedstrijden in de hoofdmacht. Vorig seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Go Ahead Eagles. Hij doorliep tevens alle nationale jeugdelftallen tot en met Jong Oranje. Voor De Sa heeft Willem II nog een optie tot koop bedongen.
Dico Koppers heeft ook in de jeugdopleiding van Ajax gespeeld en debuteerde bij de Amsterdammers in 2011. Daarna speelde hij op huurbasis bij ADO Den Haag en in de zomer van 2013 nam FC Twente de linksback over van Ajax. Zijn verbintenis bindt hem tot medio 2017 aan de Tricolores.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.