Edwin K. uit Erp die ernstig gewond raakte na bomaanslag voorlopig op vrije voeten

24 juni 2015 om 19:27 • Aangepast 21 november 2020 om 17:38
nl
Edwin K. uit Erp komt voorlopig op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank van Den Bosch bepaald. Advocaat Mark Nillesen had om voorlopige vrijlating gevraagd omdat K. in alle rust moet revalideren van zijn ernstige brandwonden. K. raakte zwaargewond bij een bomaanslag op zijn auto in oktober.
Profielfoto van
Geschreven door

In de zitting werd duidelijk dat K. zowel geestelijk als lichamelijk nog veel last heeft van de bomaanslag. Hij heeft een trauma aan de gebeurtenis overgehouden. Advocaat Mark Nillisen vertelde dat K. vaak badend in het zweet wakker wordt. "Hij ziet in zijn droom dat hij levend wordt verbrand."
De rechtbank geeft K. nu de tijd om aan zijn trauma's te werken. Tot de uitspraak in zijn zaak is K. een vrij man. De inhoudelijk behandeling begint op 3 september.

Wachten op privacy instellingen...

Flinke vertragingDe rechtszaak rond Edwin K. uit Erp, die woensdagmorgen om halfelf zou beginnen, begon pas rond kwart over vijf. K. moest vanwege zijn veiligheid met speciaal vervoer naar de rechtbank in Den Bosch komen en dit kostte extra tijd.
De 44-jarige Edwin K. raakte vorig jaar oktober zwaargewond bij een bomaanslag op zijn auto op de Plevierdonk in Veghel. Hij liep ernstige brandwonden op. Hij vluchtte uit de brandende auto en werd bij een buurtbewoner onder douche gezet. 35 huizen in de buurt werden ontruimd.
Grote hoeveelheid harddrugsIn de auto van K. lag op dat moment een grote hoeveelheid harddrugs: vijf kilo heroïne, één kilo cocaïne en vijf kilo aan grondstoffen voor mdma en amfetamine.
Sinds zijn vertrek uit het ziekenhuis zit Edwin K. in de gevangenis omdat hij wordt beschuldigd van productie van en handel in harddrugs. Er werden ook drugs en grondstoffen gevonden in het huis van zijn overleden ouders in Veghel. Volgens de gemeente ging het om een grote hoeveelheid harddrugs.
Littekens op armenK. verscheen eerder voor de rechtbank tijdens een zitting. Hij is getekend door grote littekens van brandwonden op zijn armen.

Wachten op privacy instellingen...

In een eerdere regiezitting werd op het laatste moment dat rechtbankzaal gewijzigd. Ook werd er extra politie ingezet. Dit had allemaal te maken met de dreiging. Wat die dreiging precies is, is niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.