VVD Eindhoven en Tilburg: politie scoort beneden de maat bij opsporing na aangifte

24 juni 2015 om 13:05
nl
De fracties van de VVD in de Eindhovense en Tilburgse gemeenteraad vinden de gepubliceerde cijfers over de aanpak van aangiften in Eindhoven en Tilburg 'verontrustend'. Uit cijfers van RTL Nieuws blijkt dat een bovengemiddeld aantal aangiften in de prullenbak terechtkomen. Ook ligt het percentage opsporingen naar aanleiding van aangiften ver onder het landelijk gemiddelde.
Geschreven door

Volgens RTL zijn tussen 1 april 2012 en 31 januari 2014 van de bijna 7700 aangiften in Eindhoven dertig procent in de prullenbak beland tegen 21 procent landelijk. In slechts 29 procent van de aangiftes werd in Eindhoven ook een dader opgespoord (landelijk 37 procent). In Tilburg is bij ongeveer de helft van de 6.258 aangiftes geen dader opgespoord en zijn ruim duizend aangiftes in de prullenbak beland.
'Onverteerbaar'De VVD vindt het onverteerbaar dat vooral veel aangiften van woninginbraken in de prullenbak belanden. Dit, omdat dit soort criminaliteit een grote impact heeft op de slachtoffers.
De partij vindt verder de reactie van de politie merkwaardig als zouden de cijfers 'ongeschikt zijn om conclusies te trekken'. Immers, het ministerie van Veiligheid en Justitie gebruikt exact dezelfde cijfers.
Actie gevraagd van burgemeester Van GijzelDe fracties willen weten wat de oorzaak ervan zou kunnen zijn dat Eindhoven en Tilburg zo slecht scoren bij het oplossen van aangiften. Ook vragen ze zich af welke acties de burgemeesters gaan ondernemen om het percentage van aangiftes waarbij een dader wordt opgespoord, te verhogen en wanneer die maatregelen ingaan.
Indien de cijfers van RTL niet kloppen, is de VVD benieuwd naar de werkelijke aantallen opgespoorde daders naar aanleiding van een aangifte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.