Bewoners Stoofdijk Steenbergen krijgen nul op rekest bij gemeente in ruzie over geluidsoverlast A4

24 juni 2015 om 14:29
nl
De gemeente Steenbergen gaat zich niet meer bemoeien met de ruzie tussen bewoners van de Stoofdijk in Steenbergen en Rijkswaterstaat. De bewoners klagen al lange tijd over geluidsoverlast en willen dat Rijkswaterstaat betere geluidswerende middelen inzet langs de A4 en de N259. Rijkswaterstaat houdt vol dat het niet nodig is.
Geschreven door

De gemeente liet onderzoeken of het mogelijk is om het conflict via bemiddeling op te lossen. Maar uit dat onderzoek blijkt dat bemiddelen geen zin heeft. "De belangrijkste conclusie is dat gezien de mate waarin de standpunten van Rijkswaterstaat, bewoners en gemeente uiteen lopen mediation kansloos en dus zinloos is", aldus de gemeente.
Rijkswaterstaat maakte foutUit een eerder onderzoek door een onafhankelijk adviesbureau bleek dat Rijkswaterstaat een procedurele fout had gemaakt. Rijkswaterstaat erkende de fout, maar had al extra maatregelen genomen door geluidsreducerend asfalt aan te leggen. Voor de bewoners was dit niet voldoende. De ruzie sleept al jaren en leidde er zelfs toe dat een van de bewoners  een geluidswal ging bouwen in zijn tuin. Voor het college is met het laatste onderzoek het dossier gesloten.
Hoe nu verder?Een eerdere klacht van een bewoner over hetzelfde onderwerp wordt nog wel volgens de normale procedure behandeld, maar verder trekt de gemeente haar handen af van het dossier.
Hoe het nu verder moet, is onduidelijk. De kans lijkt klein dat de bewoners en Rijkswaterstaat er zonder de gemeente wel uit komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.