Kleinzoon die zijn oma in Klundert zou hebben overvallen moet van justitie drie jaar de cel in

24 juni 2015 om 17:07
nl
Justitie heeft voor de rechtbank in Breda drie jaar cel geëist tegen een 33-jarige man uit Klundert die vorig jaar zijn eigen oma (77) zou hebben overvallen. De verdachte zou dat samen met zijn tweelingbroer hebben gedaan. Zijn broer werd daarvoor eerder veroordeeld tot 2,5 jaar cel.
Geschreven door

De oma werd in januari 2014 in haar eigen huis overvallen. Met haar pinpas werd uiteindelijk geld van haar bankrekening afgehaald. De verdachte die vandaag voor de rechter staat, woonde bij zijn oma en deed regelmatig boodschappen voor haar.
Vastgebonden met tapeTegenover de rechter verklaarde de verdachte kleinzoon vandaag dat hij op de dag van de overval werd overmeesterd door zijn tweelingbroer. Dat gebeurde in de schuur vlakbij de woning van zijn oma. Daar werd hij vastgebonden met tape en vervolgens meegenomen naar het huis van zijn oma.
In de woning zou de geknevelde kleinzoon met rust zijn gelaten en richtte de overvaller zich op de oma. Zij werd ook vastgebonden en haar mond werd dichtgedrukt. Ze verloor daarbij haar bewustzijn. Na de overval kon ze haar kleinzoon losmaken. Hij belde de politie.
'Verhaal kleinzoon ongeloofwaardig'Justitie vindt het verhaal van de verdachte kleinzoon ongeloofwaardig. Volgens het OM heeft de man zich als een soort acteur laten gebruiken om de overval makkelijker te maken voor zijn tweelingbroer.
"Hoe haal je het in je hoofd, je eigen oma te overvallen, in haar eigen huis, de plek waar ze zich veilig waande," sprak de officier van justitie vandaag tegenover de verdachte.
AlibiDe eerder veroordeelde tweelingbroer meldde zich na de overval zelf bij de politie. Hij verklaarde dat de overval een vooropgezet plan was samen met zijn broer. De ene broer pleegde de overval. De andere liet zich vastbinden om een een alibi te hebben.
Over twee weken doet de rechter uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.