Wie brachten de 100.000 euro bij elkaar voor 'Stoere Pepijn' voor behandeling kinderkanker in VS?

24 juni 2015 om 18:12
nl
Voor de in levensgevaar verkerende Pepijn Nieuwlaats (3) uit Roosendaal is inmiddels meer dan 100.000 euro opgehaald. Het komt niet vaak voor dat een dergelijk bedrag voor een ernstig zieke patiënt wordt binnengehaald. Dankzij tientallen donaties werd de kaap van 100.000 euro bereikt voor stichting ‘Stoere Pepijn’.
Geschreven door

Dankzij een opbrengst van ruim 4000 euro voor een eerste vaatje haring in 't Veerhuis werd het bedrag vorige week over een ton heen getild.
Medische behandelingHet geld is nodig om de door kanker getroffen 3-jarige Pepijn Nieuwlaats uit Roosendaal een medische behandeling in Amerika te laten ondergaan.
In de hele regio werden verschillende acties gehouden om geld in te zamelen. Een overzicht van een aantal acties:
Vluchtelingen in actie voor Roosendaalse PepijnAls blijk van waardering zamelden vier jonge mannen uit Nigeria, Somalië, Syrië en Sierra Leone geld in voor Pepijn. Dat deden Samuel, Chino, Ibrahim en Musa door het dakterras van de Beneluxflat tegen betaling weer netjes en schoon te krijgen. Op die manier wilden de vluchtelingen iets terugdoen voor de Roosendaalse gemeenschap.
Roosendaal Zingt op MarktBij de zoveelste editie van Roosendaal Zingt op de Markt in Roosendaal begin juni werden loten verkocht waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de Stichting Stoere Pepijn. Zoals de afgelopen jaren was feesten en het meezingen van de grootste Nederlandstalige krakers weer het uitgangspunt van Roosendaal Zingt.
Kapellenfestival brengt 2500 euro opHet kapellenfestival in het centrum van Roosendaal bracht eind mei 2.500 euro op voor stichting Stoere Pepijn. Carnavalsband Van Gin Kaante, tevens de organisator van het festival, hield rond het evenement diverse acties voor de driejarige Roosendaalse peuter.
Rennen voor stoere Pepijn in OudenboschDe leerlingen van het Prinsentuin College Oudenbosch renden eind mei de longen uit hun lijf om geld in te zamelen voor de reis van de doodzieke Pepijn. De scholieren hoopten ongeveer 2000 euro binnen te halen en daarin slaagden ze wonderwel. Diegenen die het meeste geld inzamelden kregen een extra prijs.
'Dat is toch ongelofelijk'De initiatiefnemers van Stoere Pepijn zijn diep geraakt door de hoeveelheid aantal acties dat voor Pepijn is georganiseerd. “Het blijft moeilijk, zo niet onmogelijk, om in woorden uit te drukken hoe bijzonder het is om te merken dat iedereen zich in zet voor Stoere Pepijn. In zo een korte tijd zoveel geld inzamelen, dat is toch ongelofelijk”, laten ze weten.
Stichting Pepijn heeft genoeg geld ingezameld om de reis naar Amerika mogelijk te maken. “Nu gaan we nog door om te zorgen voor een buffer voor eventuele onverwachte kosten. Na de behandeling in Amerika is er een hoge kans dat er medische kosten zullen komen die niet helemaal vergoed zullen worden door de verzekering.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.