Video

Toch hoop voor Bambi? Drone speurt naar reekalfjes in hoog gras [VIDEO]

24 juni 2015 om 17:34 • Aangepast 21 november 2020 om 17:38
nl
Het was een ontzettend droevig gezicht; een hulpeloos reekalfje met afgehakte pootjes in het gras van natuurgebied de Brabantse wal. Het diertje had zich verstopt in het hoge gras toen de maaimachine eraan kwam. Om dat in de toekomst te voorkomen, is er woensdag een proef gehouden met een drone met daaraan een warmtegevoelige camera. Die moet de in het gras verstopte reekalfjes al voor het maaien ontdekken, zodat ze in veiligheid gebracht kunnen worden.
Profielfoto van
Geschreven door

Het idee ontstond kort na het ongeluk met het reekalfje. Boswachter Erik de Jonge werd benaderd door een bedrijf dat is gespecialiseerd in drones met warmtegevoelige camera's.
"Zij willen gratis en voor niets komen proberen of het werkt", zo zei De Jonge vorige week. Om te zien of het plan in de praktijk werkt is De Jonge woensdag met de drone op pad gegaan.

Wachten op privacy instellingen...

Positief"En met succes”, zegt De Jonge. "We hebben inderdaad reekalfjes aan de hand van de drone gevonden.” Of de drones in de toekomst ook daadwerkelijk ingezet gaan worden, is nog onduidelijk. De Jonge: "Ik ben er na deze proef wel positief over, ik wil het zeker nog eens proberen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.