Acht tips binnen over Chinese babymelkpoederbende na uitzending Bureau Brabant

24 juni 2015 om 16:21
nl
Bij de politie zijn tot woensdagmiddag acht tips binnengekomen over de overvallen op handelaren in babymelkpoeder in Breda. Diverse handelaren zijn de afgelopen maanden beroofd, waarschijnlijk door steeds dezelfde Chinese daders.
Geschreven door

In opsporingsprogramma Bureau Brabant waren maandag reconstructies en bewakingsbeelden te zien van verschillende straatroven op handelaren in Breda.
Explosieve vraagNederlandse babymelkpoeder is erg gewild in China, omdat daar de afgelopen jaren veel baby's zijn overleden door vergiftigd melkpoeder. Door de explosieve vraag zijn handelaren een makkelijke prooi voor overvallers. Een groot blik melkpoeder kost al snel meer dan tien euro.
De handelaren worden naar Breda gelokt, waar ze de babymelkpoeder zouden kunnen ophalen. In plaats daarvan worden ze overvallen en bedreigd met messen en pistolen
Een enkele tip voor andere zakenIn Bureau Brabant was er maandag ook aandacht voor de mislukte ramkraken op Albert Heijn-filialen in Waalre en Eindhoven. Ook voor de afperser in de regio Uden en de berovers van een zieke bejaarde vrouw in Den Bosch werden de kijkers om tips gevraagd.
Voor al deze zaken kwamen bij elkaar ook enkele tips binnen.
De Valkenswaardse Oudjaarsmoord,dinsdagavond in het landelijke Opsporing Verzocht, leverde tot nu toe twee tips op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.